Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Юлиан Попов: Да си играете на министър-председател е най-добрият начин да се провалите в работата си

Мрежата

Юлиан Попов: Да си играете на министър-председател е най-добрият начин да се провалите в работата си

Снимка:

От Фейсбук профила на писателя и журналист Юлиан Попов

Дали харесвате или не харесвате Президента, дали му вярвате или не, дали разчитате на него или не разчитате, дали го смятате за патриот или продажник, с едно нещо би трябвало да се съгласим - не е негова работа да изготвя стратегия за национално развитие. Причините са три.

Първата е, че това не е негова работа, съответно никой няма да му обърне внимание, както не беше негова работа да търси главен прокурор, съответно никой не обърна внимание на усилията му. А можеше да се държи по като президент и може би щеше да предотврати катастрофалното назначение на Гешев.

Втората причина е, че не знае как. Събрал е стратегическа група, няма да коментирам членовете ѝ, но не става и ще се допитват до гражданите. Каквото кажат гражданите, това ще е стратегията. Нишата „не знам, ще питам хората“ вече е заета от Слави Трифонов, Мая Манолова и Фейсбук. Иначе за питането има Алфа Рисърч и НСИ.

Третата причина е, че не знае защо. Стратегическият съвет се събрал, редят думи като категорично и безапелационно и критикуват Националната стратегия 2020 с аргумента, че 90% от хората не знаели за нея. Това не е червената книжка на Мао, че хората да четат и знаят някакъв държавен документ, пък било то и националната стратегия 2020. Та съветът ми е: стойте в периметъра на президентските правомощия, функции и компетентности и вижте дали можете да направите нещо оттам. Има какво. Да си играете на министър председател е най-добрият начин да се провалите в работата си.

Плитките басейни са за плуване, не са за високи скокове във вода. А идеята, че държавата трябва да се управлява със стратегия, която всички граждани четат на разсъмване и знаят наизуст, е несъстоятелна.       

             


Коментари (1)

Миг22 Добра, но неактуална статия. Авторът май защитил Ристьо за супер издънката?
10.08.2020 13:43 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още