Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Журналист: Защо водачите на БСП вместо Бузлуджа чувстват Англия като втори дом?

Мрежата

Журналист: Защо водачите на БСП вместо Бузлуджа чувстват Англия като втори дом?

Заклел ли се доскорошният шеф на вестник „Дума“ пред Всемогъщия Бог и кралицата?

Автор: Светослав Пинтев, Faktor.bg

Бившият вече главен редактор на вестника на БСП  „Дума“ Йордан Мичев любезно ни осветли за бъдещите си творчески плановете. Направи го във вражеската американска социална мрежа „Фейсбук“.

Не за всички планове, само от коя точка на планетата възнамерява да продължи борбата за делото на париите презрени, за тези подтиснати и унизени роби на труда. Направи го с добре премерен драматизъм.

„Днес е последният ми работен ден в „Дума“ след изтичането на едномесечното ми предизвестие. Благодаря на екипа на вестника за прекрасното отношение към мен и за чудесната работа, която свърши през последната близо половин година. Вярвам, че ще се справят още по-добре“, пише той.

Подозирам, че по-зле е невъзможно, та това изявление може да мине и за пророческо, но не съм чел изданието, не мога да кажа. 

Съветникът на надпартийния ни президент Иво Христов е написа под поста на Мичев: „Вестникът и партията губят. Вярвам, че добрите новини предстоят“.

Абсолютно, Иво, предстоят, момчето  си отива  „у дома“.

А на Христов на страницата можеш направо  да полудееш от надпартийност, между другото.

Мичев ни уведомява също, че се прибира при семейството си в Англия, „която е моят втори дом и там се чувствам най-добре“.

Потресен съм… Каква огромна изненада!. Ужас! ШОК!, Бомба в ПЛИК, както се изразяват жълтите медии, заченати също от хора на БСП, ако не знаете. То кое ли зло не е заченато от Партията-майка през последните 30 години. И не само….

Интересно ми е само едно, къде точно е неговият първи дом, защото очевидно не е в България. А така милееше за нея, преди колегите му от „Дума” да обявят бунт срещу пробутания от Нинова главен редактор и да поискат изгонването му.

Аз все си мислех, че най-добре Мичев се чувства на Бузлуджа и ще се засели там.

Една колежка е написала под поста му:

„Данчо Мичев!

Мерси съм за връщането ти!

Така се прави... Когато твърдиш, че обичаш Родината!

Лек да бъде полетът ти нататък, чакай ни!

Достойнството си пролича за втори път!...“

Не разбрах това ирония ли е, сериозно ли е. Особено за достойнството.

И дали всички социалисти ще заминават за Англия? В Русия единоросите така правят, както ще разберете по-долу, поне най-видните.

Все се надявах, че  Мичев ще се запише както безработен. Ще отиде пеша или с тролей до Бюрото по труда, както правят другите труженици, когато останат без работа. Вярвах, че ще си чака по опашките, ще подкрепя с дела и огнено слово хората там, ще попълва формуляри,  за да си  получава помощите и ще проникне в самата тъкан на социалното неравенство.

Така ще може отблизо да  опознае неволите на българския народ, за който толкова е страдал като главен редактор. Той обаче се чувства по-добре в Англия, по неведоми за простосмъртните причини. Предпочита най-вероятно да се бори с капитализма в самото му сърце, да влезе в устата на звяра и да размаха огнен меч.  Навярно героично ще воюва с торите, ще громи мерзавеца Скрипал, продал родината си, великото ГРУ и скрил се на коварния Албион. Няма да му се размине на мръсника.

Чудя се и нещо друго, защо Данчо да не замине например за Венецуела. Този толкова сърцат  другар несъмнено ще е от изключителна полза на социализма там, ще отиде да строи живота нов, ще строи светлото бъдеще с другаря Мадуро, ще се бори с империалистите от Северната империя, ако нападнат, както се опасява мустакатият узурпатор. А най-добре е при симпатягата Ким, където комунистическата идея е на път окончателно и безвъзвратно да победи.

Йордан Мичев несъмнено има талант като партиен трибун, какъвто трябва на сегашното ръководство. Щях да напиша питбул за една бройка, не знам и аз защо.

Така хубаво и страховито крещеше миналата година Данчо в мегафона на т.нар. митинг на БСП пред Партийния дом, преди да го  назначат за главен редактор, направо драго да ти стане. Минавах от там и се заслушах, без да знам кой точно е този налят младеж, който се изживява като Ленин в Швейцария. Заснех го на видео, за да си го имам за спомен, а то да се окаже Данчо.

Призоваваше за бунт, за революция, доколкото си спомням. Самата лидерка Корнелия Нинова го гледаше в захлас, да не говорим за приятеля му Кирчо Добрев, който уреди да го изтеглят от лондонската ядка на партията, както шепнат социалисти. 

Може също така да замине за коя да е точка на обширната руска земя. Исках да кажа само, че няма да се изненадам никак, ако и  сам Мичев се е заклел на Всемогъщия Бог да е верен  на кралицата, а нас да учи на социализъм по български. Това е толкова характерно за всички тях.

Източник: Faktor.bg  


Коментари (3)

STEFAN D-R D TCHOLAKOV-VRAZA О, КАКВО ОТКРИХ В ИНТЕРНЕТА ----------- КЛЮКА ПЪРВО КАЧЕСТВО --------- БОЙКО ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРНИК НА 100 % -------------------- https://bulbg.blogspot.com/2018/12/blog-post_38.html ------------------------ НО БОЙКО ПОДГОТВЯЛ ЦВЕТА КАРА-ЧЕРНАТА-ЯНЧЕВА ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ ПО ПРИМЕРА НА ВЕНЕЦУЕЛА -------------- ЦУЦИНКИ ---------- ЧЕТЕТЕ ------- https://bulbg.blogspot.com/2019/02/blog-post_446.html --------------------------- ЩЕ ГО БЛИЖЕ УСТНО ! ------------------ СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ - 4953
12.02.2019 02:00 / Отговор
STEFAN D-R D TCHOLAKOV-VRAZA О, ------------------ МА И ----------- КУРВАТА МИНИСТЪР ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВА СА Я НАДУПИЛИ ------------- https://bulbg.blogspot.com/2018/12/e.html --------------- НА РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ПРЕСТЪПНО РАЗДАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ ---------------- --------------- О, КУРВО ------------------- ЩЕ ГО БЛИЖЕШ УСТНО ! ------------------ КУРВО СЪДИХ ТЕ , А ТИ С КУРВАТА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА СЕ ПОДПИЧКВАТЕ С МЕН ------------------------ЧОЛИ БОЛИ ГО УЙЬО, ГОВОРИТЕЛ НА НЕГОВО БЛАЖЕНСТВО - СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ - 4953
12.02.2019 02:30 / Отговор
мими ако ти е омръзнало да ти викат кюфте,пълничката,дебелата вземи си това ,гаратирам ще спреш да плюскаш като луда,ще остлабнеш без диети и упражнения http://bit.ly/2kqNpXz
13.02.2019 08:20 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив