Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Антон Златанов: Несериозно е да се твърди, че полицията цели ескалация

Общество

Антон Златанов: Несериозно е да се твърди, че полицията цели ескалация

Антон Златанов: Несериозно е да се твърди, че полицията цели ескалация - Tribune.bg
Снимка:

Когато полицаите не са уведомени за протест, ще има инциденти, каза той

„Когато полицаите не са уведомени за протест, ще има инциденти. В момента, в който разберем намерения и фактически действия, ние предприемаме действия.“ Това каза пред бТВ заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов.

Старши комисар Златанов коментира ситуацията от понеделник, възникнала на булевард „Ситняково”, при която жена с бяла „Тойота” и две деца в колата, опита да премине блокадата на кръстовището, а протестиращите счупиха стъклото ѝ.

Полицаите идват, възстановяват реда и установяват част от извършителите. Ако очаквате, че в Районното полицейско управление в момента има 10-20 или 30 полицаи, които бездействат. В 7 часа, когато е започнало мероприятието колеги има и опазват мероприятието. Общественият ред се опазва всеки ден, заяви старши комисар Златанов за упрека, че полиция по време на инцидента не е имало.

Зам.-директорът на СДВР каза, че никой от участниците в инцидента не са тествани за алкохол и наркотици.

Той подчерта, че инцидентът от „Ситняково” не е единственият инцидент при тези протести и въобще не е единственият инцидент в столицата. Полицаите не са били изненадани, каза той.

Заместник-директорът на столичната полицията беше категоричен, че е несериозно да се обвинява полицията, че цели ескалация на протестите.

При нарушение на обществения ред, полицията действа по неговото възстановяване. При изненади-блокади на институции и на кръстовища да не се стига до инциденти – това е невъзможно, каза още той.

Според мен, палатковият лагер на Орлов мост е незаконен. Там има по-висши решения и се съблюдават други мотиви. За да се развали лагерът и да не се допуска полицията трябва да използва прекомерна сила, заяви още зам.-директорът на СДВР и каза, че няма да коментира по-висшестоящи от него, визирайки изказването на шефа на СДВР комисар Хаджиев, че блокадите ще бъдат премахнати.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (11)

Коментар Хaрecвaх я дocкoрo кaк кo-вoди нoвинитe нo пocлeднитe дeceтинa дни cъм шoкирaн oт aрoгaнтния , брутaлeн нaчин зa рaзгoвoр c пoкaнeнитe в cтудиoтo Грубo прeкъcвaнe , НAТРAПЧИВO нacтoявaнe дa ce приeмe нeйнaтa тeзa , бoмбaрдирaнe c въпрocи бeз дa изчaкa oтгoвoр-типичeн мaниeр нa КГБ рaзпит.... Нaпримeр ...интeрвютo c Джaмбaзки- кaк и трeпeрeшe брaдичкaтa и c кaквa злoбa нacoчвaшe тeмaтa хoдил или нe в кaзaрмaтa ! A въпрoca e ceриoзeн - трябвa ли пocтeпeннo и пoeтaпнo дa ce възcтaнoви тaзи прaктикa. Знae ли тoвa изруceнo cъздaниe чe дeceтки cвeтoвнoизвecтни личнocти и пoлитици въoбщe нe ca хoдили в aрмиятa , НЯМAТ виcшe oбрaзoвaниe , нe им e билa ocнoвнa рaбoтa нo пo cтeчeниe нa нeщaтa cъздaвaт и ръкoвoдят тoчнo тaкивa дeйнocти. Чaкaм зaвръщaнeтo нa Хeкимян зa дa ce върнa oбрaтнo към БтВ - зaceгa cъм нacтрoeн нa НOВA Тв...
20.08.2020 09:31 / Отговор
Хе, хе Божков ТВ и 78 стинки не стават! Хибридни войници на Гундяв са.
20.08.2020 10:06
Мемо Забелязвам, че на тая много лошо ѝ се отразява липсата на Бисер Петното. Всяка сутрин плещи като отвързана мисирка, а доста беше се спекла онзи път пред дома му, когато той за малко не ѝ сви два шамара, точно заради ей такива нагли въпросчета, ако си спомняте.
20.08.2020 17:43
Веско Как спокойно се държа полицайчето при такъв арогантно заядлив и агресивен подход на водещата изрусена Разследваща водеща ! Какво ли направи за да изкара виновни полицайте ....Да сепрекъсне незабавно отпуската на Хекимян !!!
20.08.2020 09:34 / Отговор
454354 Явно ги тренират добре комисарите, а и кастингът им е на ниво - явно е. Човекът издържа на психостреса предизвикан от малоумно повтаряне на едни и същи неща, уж с цел да се изяснят подробностите, а най-вече за да му писне и да си тръгне за да имаме новина, после. Според мен, най-добре е никой да не ходи в няколко конкретни телевизии (всички знаят кои са), докатотам се научат, как да се държат с поканените. Пълен, тотален игнор! Бабикян, Хекимян, Хаджикян, ..., ..., нека сами да си правят седенкята и да разтегат небивалиците си до Луната и назад... За какво им отиват читавите гости на крака в студията - просто не се сещам, та да се видят "по телевизоро" ли? Да вземат някакви пари ли? Едва ли... Корнела от село Крушовица, плевенско, как може да им забрани на комунетата си да стъпват в ТВ Европа, а? Можело значи!
20.08.2020 18:06
Кафе с новини ЗАЩО тази кукундрела всяка сутрин АГРЕСИРА зрителите със злобни коментари и подход ??
20.08.2020 09:37 / Отговор
Хе, хе Учуден съм, че се намират хора, които още гледат телевизията на щатния ДС-ар Красимир Гергов. За читави хора, които са поели риска да се явят в БТВ, се информирам от други медии. От БТВ - НИКОГА!
20.08.2020 10:10
Коффий зона И тя май ще подкара някое такси, когато свършат протестите, догодина и ѝ набият шута от нюзрума. Нито ще е първата, нито ще е последната, но всяка се смята за най-великата преди да я разкарат.
20.08.2020 18:15
АСЕН ИЛИЕВ КУПУВАМ МАЛКИ БУРКАНЧЕТА ТИП - ОМНИА, ОТ СТАРИТЕ ЗА ЛЮТЕНИЧКА. ЗА РАЙОНА НА СОФИЯ ОТ МЯСТО ПО 0.40ЛВ. 0878/993271
ЩЕ ПРАВЯ РУССКО ВАРЕНО ОТ КОЛХОЗНА СВИНЯ, С МАЛКО ЧЕРЕН ДРОБ ОТ БУЛГАРАШКИ ПСЕТА, ДЕТО СА МИ БЛОКИРАЛИ ТЕЛЕФОНА, :)
20.08.2020 09:57 / Отговор
така е По-големите буркани, (пак Омния) пък чудесно стават за пача от свински глави "Хрушчовки". С едно отваряне на буркан зимно време, цялото семейство се наяджа и нема грижи.
20.08.2020 18:26
АСЕН ИЛИЕВ ДЕЛА ТРЯБВАТ, НЕ ДУМИ!
ГЛАВИТЕ!
20.08.2020 09:58 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати