Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Болницата в Белоградчик с двойна сметка за ток

Общество

Болницата в Белоградчик с двойна сметка за ток

Болницата в Белоградчик с двойна сметка за ток - Tribune.bg
Снимка:

В болницата в Белоградчик сметките за ток, при по-малко потребление, са близо два пъти и половина по-високи, каза пред БТА заместник-кметът Росен Младенов.

За месец декември м.г. в общината са платили 33 080 лева за електроенергия, в това число само за уличното осветление - 12 000 лв. Два пъти по ниски са били сметките за електричество през декември 2020 г. - съответно 14 504 лв. и 6000 лв. за осветление на улиците в общината.

В болница "Проф. Георги Златарски" в Белоградчик сметките за ток също са непосилни за плащане и създават затруднения. За декември 2020 г. здравното заведение е платило за електроенергия 5437 лв., срещу над два пъти повече година по-късно - 11 500 лева, каза пред Росен Младенов.

Той уточни, че сметките за месец януари още не се пристигнали, но това което прави впечатление е, че през декември 2020 г. болницата е потребила 30 042 киловатчаса електроенергия, а за декември 2021 г. - потреблението е по-малко с 6000 киловатчаса, а цената която е платена е повече от два пъти по-висока.

Припомняме, че днес на извънредна комисия в Народното събрание управляващото мнозинство отхвърли предложението на ГЕРБ за пълна компенсация на общини, болници, детски градини, храмове и други учреждения заради високите сметки за ток.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети