Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ГЕРБ почете паметта на жертвите на комунистическия режим

Общество

ГЕРБ почете паметта на жертвите на комунистическия режим

Снимка:

Представители на ПП ГЕРБ почетоха днес паметта на жертвите на комунистическия режим. На възпоменанието пред Мемориала на жертвите на комунизма до НДК присъстваха председателят на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев, депутатите Димитър Главчев, Десислава Атанасова, Христо Гаджев, Евгения Алексиева, Борислав Борисов и Лиляна Друмева, областният координатор на ГЕРБ-София и кмет на район "Сердика" инж. Тодор Кръстев, както и още младежи от софийската организация на партията.

Всички те положиха цветя пред Мемориала и се поклониха пред паметта на жертвите на комунизма. През 2011 година правителството на Бойко Борисов определи 1 февруари като Ден за признателност и почит към жертвите на комунистическия режим

"Трябва да помним грешките от миналото. Само така няма да ги допуснем отново. За съжаление, и сега наблюдаваме опити от наследниците на комунистите за възстановяване на някои практики от онези времена в днешната политика. Комунистическият режим си е служил много умело с лъжата и манипулацията. Прийом, който наблюдаваме и днес. Изкривява се действителността до неузнаваемост и така се влияе върху мнението на хората. Много дълго комунистите са си служили именно с това. Неслучайно са били и запушвани всички канали, по които хората са могли да получат информация за цивилизования западен свят", коментира след събитието Георг Георгиев.

"Хиляди българи загинаха, борейки се срещу престъпния комунистически режим. Примерът им трябва да ни дава сили и всеки ден да бъдем достойни техни наследници", заяви народният представител от ГЕРБ Лиляна Друмева, която е и председател на Съюза на репресираните от комунизма „Памет“.  


Коментари (4)

Бог да ги прости всички жертви на престъпния комунистически режим. и тези след масовата екзикуция,по лагери,по граници и безследно изчезналите.
01.02.2021 13:20 / Отговор
Бог да ги прости всички, и той да ги съди за деянията им. Сред жертвите има и доста престъпници, както и обратното.
01.02.2021 13:24
? Съветската мутра Борисов защо нито веднъж не отиде да почете паметта на жертвите на комунизма, а вместо това отива да почита кумира си Тодор Живков в Правец и да го възхвалява до небесата.
01.02.2021 14:02 / Отговор
След 9 ти септември това е по разказ на баща ми, много отявлени млади фашисти, са видели накъде духа вятърът, и веднага са се пребоядисали на комунисти. Той казваше, че подали на партизаните едно листо кромид лук, и после цял живот получаваха големи пенсии, както и високи заплати. Та тези тарикати, веднага се женят за богати щерки, и омесването е пълно, едните запазват богатството си, другите се вписват в правилната страна на режима. Това се случи и след 10 ноември. Е има и честни наивници!
01.02.2021 14:15 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още