Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ивелина Василева: Имаме мобилизиране на всички за справяне с водната криза

Общество

Ивелина Василева: Имаме мобилизиране на всички за справяне с водната криза

Ивелина Василева: Имаме мобилизиране на всички за справяне с водната криза - Tribune.bg
Снимка:

„Водата е ценен ресурс, който трябва да бъде употребяван разумно. Това е свързано и с достигането на водата до крайните потребители. Инфраструктурата е остаряла и има нужда от модернизация. ВиК мрежата в страната е над 90 хил. километра, в голяма част тръбите не са подменяни от 50-60 години“. Това каза пред БНР Ивелина Василева от ГЕРБ, председател на комисията по околна среда и води и бивш екоминистър.

„Ситуацията, в която се намират някои населени места, не е лека, но се предприемат мерки за справяне с евентуална водна криза. Важно е да се предприемат навременни мерки, за да се ограничи водоподаването към други ползватели, така че водата да се използва приоритетно за питейно-битово водоснабдяване“, допълни Василева.

Според нея това, което може би е трябвало да бъде направено преди, за да се избегнат ситуации като тази в Перник, е да се обединят всички: „Сега имаме мобилизиране на всички за справяне с кризата“.

По думите на Ивелина Василева е важно да се осигурят алтернативни източници, които да обезпечат по-голям приток към язовир „Студена“, така че да може да се компенсира оттока от водния басейн.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати