Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кметът на Поморие: Клеър Дейли използва политически средства, за да реши гражданско-правен спор

Общество

Кметът на Поморие: Клеър Дейли използва политически средства, за да реши гражданско-правен спор

Снимка:

„Защо намесва града, защо намесва държавата в един спор, който е гражданско-правен. Тоест тя използва политически средства, за да реши един гражданско-правен спор, което е недопустимо. Ето това е погазване на всичко и това е евродепутат.” Това заяви кметът на Поморие Иван Алексиев за ирландската евродепутатка Клеър Дейли, която е в града.

На 8 октомври в Европарламента тя посочи града като пример за недостатъци във върховенството на закона в България. „Изразява загриженост във връзка с по-малко известни примери за недостатъци на върховенството на закона в България, като например отношението към собствениците на апартаменти в Сънсет ризорт, Поморие.“ Този текст влезе в резолюцията за върховенство на закона в България.

Междувременно се очаква Клеър Дейли да удари рамо на „Отровното трио“, който готвят днес поредното „Велико народно въстание“.

Комплексът „Сънсет ризорт” е известен като ирландското селище и е най-големият луксозен комплекс от затворен тип.

От 750 собственици на апартаменти около 350 са ирландци. Част от тях отказват да плащат, затова в имотите им са изключени електричеството и водата. По думите им таксата растяла всяка година.

„Аз нямам никакъв частен интерес за нищо в България и в момента разговарям с кмета понеже изпитвам уважение към институцията. Но целта на моето посещение е да разреша тези проблеми, които съществуват от много години. И аз трябва да се срещна с всички други въпроси между мен и кмета трябва да бъдат обсъдени в друга форма”, заяви евродепутатът Клеър Дейли, цитирана от NOVA.

Още преди година Дейли атакува главния прокурор Иван Гешев заради това, че не е застанал на страната на ирландските граждани по имотен казус, вместо да защитава законите в собствената си държава. Тогава тя твърди, че хора от нейния избирателен район са си купили имоти в „Сънсет ризорт“, но били изнудвани да плащат такси.  


Коментари (3)

Татулов Увиснал бюст, деколте до пъпа, черен сутиен и изкривена от злоба физиономия!
Дано не съм лош пророк, но смятам, че след Дейли може да дойде и ИРА!
За да отърве Йончева затвора се задейства сценарий на "изгорената земя"!
За някои оперативно интересни лица "елиминирането" на Гешев и Борисов, в този ред, е въпрос на живот или пандиз, съвсем буквално!
16.10.2020 13:34 / Отговор
Киро Бизона Дъртата ирландска скочубра може да ходи да се пеняви някъде другаде – тук нейните номера не минават! Не сме чак такива туземци и папуаси, каквито се мъчи да ни изкара сбръчканата ирландска слива! Чакаме я довечера на „въстанието“ да мята лиги и пяна пред „въстаниците“ – и те от същата злобна порода като нея!
16.10.2020 13:50 / Отговор
Джедай Тотю Кого плашиш ма, усро? Бах‘ти скапания вампир! Жалко, че няма кой да ти вкара носа в черепа, че да млъкнеш поне за малко! Какви са тези ирландци, дето са гласували за тая малоумна?
16.10.2020 13:52 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още