Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Втори хеликоптер в помощ на спасителните операции в Карловско, частично бедствено положение във всички селища/СНИМКИ И ВИДЕО/

Общество

Втори хеликоптер в помощ на спасителните операции в Карловско, частично бедствено положение във всички селища/СНИМКИ И ВИДЕО/

Втори хеликоптер в помощ на спасителните операции в Карловско, частично бедствено положение във всички селища/СНИМКИ И ВИДЕО/ - Tribune.bg
Снимка:

Втори военен хеликоптер се включи тази вечер в помощ на спасителните операции в Карловско

Втори военен хеликоптер се включи в помощ на спасителните операции в Карловско, съобщиха от Министерството на отбраната. От ведомството разпространиха кадри с мащаба на бедствието. По въздуха бяха евакуирани хора в пострадалите от наводненията села в Община Карлово. Той ще достави хранителни продукти, вода и други средства от първа необходимост на засегнати от наводнението и спасителните екипи, които действат в селата, пострадали от пороите в Карловско. Машината излетя в 18.24 ч. 

Властите: Няма жертви, ранени и бедстващи при наводненията в Карловско, разрушени са къщи

Най-тежко е положението в село Богдан. Там над 20 души бяха евакуирани с хеликоптер, а други изкарани по въжета.

4-5 общински моста са паднали в Карловско от потопа

Пиарът на село Богдан пред Tribune: Хеликоптер спасява бедставащите хора

 

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов обяви частично бедствено положение във всички селища, намиращи се западно от град Карлово, предава БТА.

Вследствие на продължителния интензивен дъжд, паднал на територията на община Карлово днес, са наводнени етажи на жилищни и търговски сгради, промишлени предприятия, нарушена е пътната настилка, навлечени са инертни материали в селата Богдан, Столетово, Каравелово, Московец, Розино, Слатина и Христо Даново и в град Клисура.

В част от с. Богдан електрозахранването е прекъснато, паднали са стълбове за улично осветление, запушени са мостове и шахти, съобщиха от пресцентъра на общината.

Има паднали и подкопани мостове, поради което са непроходими участъците: с. Каравелово – с. Богдан; с. Московец – с. Богдан, с. Слатина – с. Розино, с. Дъбене – с. Войнягово. Движението се извършва по обходни маршрути, като към момента село Богдан е недостъпно. Кризисният щаб ръководи, организира и координира действията по спасителните дейности. Осигурени са храна и места за нощуване на нуждаещите се хора.

В същото време стана ясно, че река Стряма е преляла днес следобед от коритото си в калояновското село Песнопой, Община Калояново, и е наводнила земеделски земи, съобщават от общината.

В Иван Вазово реката е много пълноводна, отнесени са парапетите на понтонния мост, но поради обилната вода няма възможност да се констатира точното състояние на съоръжението.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети