Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Морфов: Те ни изпиха всичко! Така повече не може да се живее!

Общество

Морфов: Те ни изпиха всичко! Така повече не може да се живее!

Морфов: Те ни изпиха всичко! Така повече не може да се живее! - Tribune.bg

Режисьорът нарече директора на театъра „нищожество“. Радев, Борисов и ДПС му правели чадър. Актьорите били „племе“, което Василев купил като им увеличил заплатите

„Така повече не може да се живее! Продължаваме да бъдем в сянката на уродливо управление вече в продължение на толкова много години. Цялата държава се е впила в нормалните хора и смуче кръвта им, защото ги е страх, защото са бедни, защото са слаби. И те това използват“, обяви пред БТВ режисьорът Александър Морфов.

„Те ни изпиха всичко! Аз не говоря за ситуацията в театъра - тя е едно мини копие на онова, което се случва в държавата. Един самопровъзгласил се диктатор, който управлява с всичките номенклатурни канцеларски номера, унижава хората, освобождава тези, които не му трябват; назначава други - целият апарат стана обърнат наопаки с неговите хидри, които подслушват, гонят, унижават“, така режисьорът коментира ситуацията в Народния театър.

„И разбира се, неговият голям ход беше в това, че ги купи. С първото си идване той ги купи - направи им заплатите три пъти по-големи. Даде им премии между 8 хил. и 18 хиляди лева, и цялото племе тръгна след него“, каза още Морфов.

„Директорът Василев ме уволни със заповед. Това са едни ченгеджийски номера, които през цялото време се повтаряха - пишат ми писма, които аз получавам през съдия-изпълнител; викаха ме на разпит в полицията заедно със съпругата ми, за всичко онова, което аз предварително бях признал. Това е моят протест срещу това да не се намества политиката вътре в театъра, и че човекът, който ръководи театъра, трябва да бъде независим както самият театър“, твърди той.

„Онзи ден това нищожество казал на някаква пресконференция, че за Народния театър нямало значение какви личности са там, - това пряко значи „има човек, има проблем; няма човек, няма проблем“. Явно има много голям чадър, който го защитава - сигурно от една страна е президентът, който отиде на крака да му се кланя и да му целуват ръка, от друга страна са ДПС, от друга - моите отдавнашни приятели от ГЕРБ и Бойко Борисов. Тези хора нямат съвест, нямат морял“, заключи Морфов.

„Лошото е, че липсата на морал и съвест се оказа печелившата стратегия за кариеристите, за хората, които искат да постигнат „нещо“ в този живот. Това ли е примерът, който се дава на младите хора - че трябва да нямаш съвест и морал, за да пробиеш“, попита още режисьорът.

„В мотивите за уволнението ми има текст, че три дни не съм се явил на работа, като това също не е вярно - аз съм на ненормиран работен ден, една пиеса се прави много трудно и е необходима много работа, която не е необходимо да се върши вътре в театъра, и работя от вкъщи“, уточни режисьорът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати