Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Нужен ли е митинг в защита на правителството?

Общество

Нужен ли е митинг в защита на правителството?

Снимка:

Депутати и анализатори се обединяват около нуждата от контрапротест

Идеята за отпор срещу организираните антиправителствени протести трупа нови привърженици. „За“ предложение за контрапротест в защита на кабинета „Борисов“ 3 се обяви политическият анализатор Георги Харизанов.

„Не знам дали е възможно, но със сигурност е нужно, защото заради групички от по 10-20 души определени кръгове, които са тежко ощетени от всички стъпки напред, които прави управлението, се опитват да внушат, че едва ли не тази власт не се ползва с никаква подкрепа“, заявява Харизанов в интервю за ПИК.

Той подчертава, че сегашната власт е избрана с гласовете на 1,5 млн. избиратели.

„Пример в подкрепа на тази теза е, че свършеното от управлението е отчетено днес в доклада на Европейската комисия. Специално акцентирам върху това, че България повече няма да бъде наблюдавана относно борбата върху организираната престъпност, което е признание за всичко, което се прави в последните месеци“, заявява анализаторът.

Според него е крайно време да се покаже подкрепа към управлението и да се заяви опозиция на опитите да се суспендира и Конституцията, и волята на българските избиратели.

„Защото освен всичко друго социологическите проучвания показват, че волята на българските избиратели не се е променила и че мнозинството от тях ще изберат пак това управление. Приветствам тази идея за митинг и дано се осъществи“, казва Харизанов.

Той не вижда риск от сблъсъци между две евентуални протестиращи групи.

„Не мисля, защото тук не говорим за станалите пословични по своите щуротии протести от времето на Орешарски, където Антон Кутев с помощта на няколко възрастни жени организираше едни групи, които да ходят и да правят контрапротест. Тук говорим за митинг, свикан изцяло в подкрепа“, подчертава анализаторът.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още