Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. От полунощ полицията тръгва на проверки по заведенията

Общество

От полунощ полицията тръгва на проверки по заведенията

От полунощ полицията тръгва на проверки по заведенията - Tribune.bg

„СДВР са готови да извършат необходимите проверки и там където се налага да вземат адекватни мерки“. Това заяви областният управител на София Иван Кючуков.

„Всички заинтересувани са уведомени още миналата седмица, че новите правила влизат в сила от полунощ.“, допълни той.

Той заяви, че от полунощ на 27 януари влизат в сила новите мерки, свързани с капацитета на заведенията и работата им до 22 ч.

„Така че това означава, че те трябва да са затворили в 00 ч. и ако при проверки се установи, че това не е така, ще има санкции“, подчерта той.

В началото на седмицата представители на бранша заявиха, че няма да се подчинят на заповедта, защото я намират за дискриминационна. Те подчертаха, че са готови на протести, както и че ще подадат искове в съда.

Ето и мерките, които влизат в сила в столицата:

От полунощ (00.00 ч. на 27 януари) със заповед на директора на СРЗИ д-р Данчо Пенчев на територията на София се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки.

Заведенията за хранене и развлечения и обектите със значение за общественото здраве ще работят с до 50% от капацитета си.

Въвежда се ограничение за работното време – до 22.00 часа и при спазване на подхода за зелен сертификат – на игралните зали и ресторантите.

Преустановява се присъственият учебен процес за учениците от V, VI , VIII, IX и XI клас, за което ще бъде издадена заповед от министъра на образованието и науката.  


Топ новини

виж още