Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Протест на пътни строители блокира движението в триъгълника на властта (СНИМКИ)

Общество

Протест на пътни строители блокира движението в триъгълника на властта (СНИМКИ)

Снимка:

От бранша настояват за оставката на регионалния министър Виолета Комитова

Тежкотоварни камиони на пътностроителните фирми, които протестират пред сградата на правителството, блокираха движението по булевардите „Дондуков“ и „Цар Освободител“ в отсечката от улица „Георги Раковски“ до района на президентството.

Движението на автомобили в центъра на столицата е затруднено.Има изасилено е полицейското присъствие.

Строителите от Българската браншова камара „Пътища“ протестират с настояване да им бъде изплатено дължимото за извършените ремонти. Те поискаха и оставката на министъра на регионалното развитие и благоустройството - Виолета Комитова.

БГНЕС: Протест „Пътища“ БГНЕС: Протест „Пътища“

Ръководството на браншова камара „Пътища“ внесе в приемната на правителството писмо до премиера Стефан Янев, в което описва как може да бъде решен проблемът с изплащането на дължимите средства към пътностроителните фирми за поддържане и ремонти.

Според протестиращите обаче това решение вече минава през оставката на регионалния министър Виолета Комитова.

БГНЕС: Протест „Пътища“ БГНЕС: Протест „Пътища“

„Днес ние показваме с над 3000 човека и над 200 машини, че пътният бранш е заедно и ще устоява исканията си за нейната оставка. Тази дама иска срещи със собственици на фирми на четири очи. Защо? Има нещо да договаря? Какво точно? Нека да каже. Който иска прозрачност, прави срещи с всички, които откликват на поканата, а не само с избрани“, заяви протестиращ.

От ББК „Пътища“ очакват и среща с премиера Стефан Янев, ако той намери време за среща с тях днес.

Протестът започва малко след 8,40 часа, а заради стотиците камиони и друга тежкотоварната техника към 10 часа не можеше да се преминава с автомобили около триъгълника на властта. Осигурено е движението само на трамвайните линии, които тръгват от района на протеста. Протестът е разрешен до 12,30 ч.

БГНЕС: Протест „Пътища“ БГНЕС: Протест „Пътища“

„Не може тези хора в тези каменни сгради… ние сме ги назначили да работят за нас, а ние работим, а не трябва да ядем според тях“, каза един от протестиращите шофьори. „Министърът защо не каза, че няма пари, когато му работихме, а сега ни спират парите“.

Изпълнителният директор на Браншова камара „Пътища“ инж. Лазар Лазаров отрече пред БНР протестът да е политически. Според него оставката на министър Виолета Комитова няма да задълбочи кризата.

„Проблемът се е задълбочил достатъчно много и точно поради тази причина се иска и нейната оставка, поне за да не се задълбочава още повече, защото влизаме в зимен период. В момента, който започнат да стават пътнотранспортни произшествия вследствие на непочистени пътища, загуби, хора да остават в снега, за да не могат да преминат, тогава проблемът става всеобщ“, каза той националното радио.

Засилено е полицейското присъствие. Два кордона униформени има пред сградата на Министерския съвет и пред бившия Партиен дом.  

БГНЕС: Протест „Пътища“ БГНЕС: Протест „Пътища“


Топ новини

виж още

Актуална тема