Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Радев назначи близка журналистка за член на СЕМ

Общество

Радев назначи близка журналистка за член на СЕМ

Радев назначи близка журналистка за член на СЕМ - Tribune.bg
Снимка:

На основание чл. 98, т. 7 от Конституцията на Република България във връзка с чл. 24, ал. 1 от Закона за радиото и телевизията, държавният глава Румен Радев подписа днес указ за назначаването на Габриела Наплатанова-Русева за член на Съвета за електронни медии от квотата на президента.

Габриела Наплатанова има магистърска степен от Факултет по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски”, където завършва със специалност „Връзки с обществеността”. В същия факултет е хоноруван преподавател в периода 2015 – 2017 г. Има обучения по програмата IREX на Държавния департамент на САЩ и Европейския център за сигурност „Джордж Маршал“, както и участия в множество медийни програми на американската мисия в НАТО.

През 2019 г. защитава дисертация на тема „Управление на медийните ефекти и медийните операции по време на въоръжен конфликт” във Военна академия „Г.С. Раковски”, факултет „Национална сигурност”.

Старши репортер в бТВ Медиа Груп, част от редакцията на „Новини и актуални предавания” от самото създаване на телевизията през 2000 г. Отразява теми, свързани с вътрешната и външната политика на България, проблеми в сферата на сигурността и отбраната, въоръжени конфликти на Балканите, Ирак и Афганистан. Автор е на няколко десетки документални проекти на външнополитически и военни теми, свързани с НАТО, киберсигурността, защитата на данните и проблемите на бежанците.

Носител на многобройни награди и отличия за журналистическата си работа и документалните си проекти в 25-годишната си телевизионна кариера.

Владее английски, ползва френски и руски език. Омъжена с две деца.

Съпругът на Габриела Наплатанова е един от най-близките приятели сред пилотите във ВВС на президента Румен Радев.

Николай Русев беше назначен именно от Радев за командир на базата в Граф Игнатиево.

Миналата седмица за членове на медийния регулатор от парламентарната квота бяха избрани Симона Велева, предложена от „Продължаваме Промяната”, и Пролет Велкова, издигната от „Демократична България”.  

 


Топ новини

виж още