Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Разказ от първо лице: Говори една от първите заразени с коронавирус у нас

Общество

Разказ от първо лице: Говори една от първите заразени с коронавирус у нас

Снимка:

Това е едно многолико заболяване, което изненадва организма всеки ден, разказа тя

Една от първите регистрирани у нас с коронавирус беше 62-годишна лекарка, която се лекува във ВМА. Пред bTV тя разказа през какво е преминала.

„Това е многолико заболяване, което изненадва организма всеки ден. Преминах през много етапи. Повишаване на кръвно, проява на хипертония, нарушаване на сърдечния ритъм, болки в стомаха. Следващото нещо – обрив, половината устна кухня, прилича много на афти, но не е афти, отделно има афти. Болки в червата, назална конгестия. Характеристиката на протичане е като простудно заболяване, но е тревожно“, обясни тя.

Жената не е развила пневмония. Лечението е преминало без да се ползват най-тежките възможни препарати, защото лекарите са преценили, че и пораженията, които нанася вируса не са твърде сериозни.

„Лекувам се с витамини, антиоксиданти. Много обсъждахме приема на Плакенил, но тъй като нямам тежката симптоматика, решихме да изчакам моят организъм да се пребори. Вчера вече имах изработени антитела“, разказа докторката.

„Нека надеждата за добри вести не ни напуска. Нека не забравя да благодаря на хората в клиниката по Инфекциозни болести на ВМА, на проф. Мутафчийски, на д-р Кантържиев и д-р Плочев, които организираха вземането на първата проба и поставянето на диагноза“, заяви тя.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив