Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Регистрираните заразени с коронавирус у нас станаха 242-ма

Общество

Регистрираните заразени с коронавирус у нас станаха 242-ма

Снимка:

Броят на регистрираните заразени с коронавирус в България достигна 242. Това съобщи ръководителят на националния щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски. Сутринта беше съобщено за 220 случая.

22 са новите случаи от сутринта.

2 случая са от Благоевград, един от Сливен, 16 от София, в Плевен има един случай, 2 са в Пловдив. 

40 от заразените българи са настанени в болници.

Петима са вече излекуваните „Вирусът не се е изчистил напълно при пациентка, която лежи във ВМА вече 22 дни“, обясни ген. Мутафчийски. 

В отговор на въпрос относно предстояща среща със Светия Синод, ген. Мутафчийски съобщи, че е говорил с вицепремиера Томислав Дончев и такава среща предстои. На нея ще бъде обсъдено провеждането на масовите събирания в православните храмове. Призив за прекратяване на службите до този момент бяха отправяни неколкократно от Националния оперативен щаб. 

Мутафчийски също разкри, че по препоръка на немския институт Робърт Кох, централната климатична инсталация в Министерски съвет е изключена. Премиерът Борисов стриктно спазвал препоръките и се топлел на малко радиаторче. "Щом той може да спазва, значи и всеки може", категоричен беше той.  


Коментари (1)

Минка С адресна регистрация съм в София, но жвея в с Алино рацотя в софия. Имам декларация как ще се върна на село в къщи? Обяснете
25.03.2020 19:00 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив