Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ресторантьорският бранш на протест. Искат оставката на Кацаров

Общество

Ресторантьорският бранш на протест. Искат оставката на Кацаров

Сдружението на заведенията в България и Българска асоциация на заведенията организират протест в София, Варна и Пловдив под наслов "Бизнесът отвръща на удара".  Стотици представители на ресторантьорския бранш  от цялата страна затвориха Орлов мост в София, който остана блокиран няколко минути. Очаква се протестът да се насочи към Министерство на здравеопазването.

Недоволството на бранша е във връзка с евентуални нови ограничения, свързани с  новата COVID-вълна и въвеждане на ограничителни мерки. Организаторите заявяват, че протести ще има всеки ден на едно и също място и по едно и също време.

В писмото, адресирано до собственици, служители, доставчици, изпълнители, танцьори, както и до всички клиенти и други засегнати сектори, организаторите определят ограниченията като „дискриминационни“. Те се заканват, че освен протести са готови още да блокират пътни артерии,  както и да откажат да спазват заповедите на МЗ. 

Тази сутрин служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров заяви, че към момента данните за страната не изискват налагането на ограничения, но предупреди, че България ще навлезе в „оранжевата зона” по разпространение на коронавируса до няколко дни.

Мерките в „оранжевата зона” предвиждат намаляване на капацитета. В момента ограничението е до 50%. Ако страната влезе в „оранжевата зона”, планът предвижда намаляване на този капацитет до 30%, а не затваряне.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати