Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ресторантьорският бранш на протест. Искат оставката на Кацаров

Общество

Ресторантьорският бранш на протест. Искат оставката на Кацаров

Сдружението на заведенията в България и Българска асоциация на заведенията организират протест в София, Варна и Пловдив под наслов "Бизнесът отвръща на удара".  Стотици представители на ресторантьорския бранш  от цялата страна затвориха Орлов мост в София, който остана блокиран няколко минути. Очаква се протестът да се насочи към Министерство на здравеопазването.

Недоволството на бранша е във връзка с евентуални нови ограничения, свързани с  новата COVID-вълна и въвеждане на ограничителни мерки. Организаторите заявяват, че протести ще има всеки ден на едно и също място и по едно и също време.

В писмото, адресирано до собственици, служители, доставчици, изпълнители, танцьори, както и до всички клиенти и други засегнати сектори, организаторите определят ограниченията като „дискриминационни“. Те се заканват, че освен протести са готови още да блокират пътни артерии,  както и да откажат да спазват заповедите на МЗ. 

Тази сутрин служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров заяви, че към момента данните за страната не изискват налагането на ограничения, но предупреди, че България ще навлезе в „оранжевата зона” по разпространение на коронавируса до няколко дни.

Мерките в „оранжевата зона” предвиждат намаляване на капацитета. В момента ограничението е до 50%. Ако страната влезе в „оранжевата зона”, планът предвижда намаляване на този капацитет до 30%, а не затваряне.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още