Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Русинова: Не прави чест на нито една партия да използва темата с децата предизборно

Общество

Русинова: Не прави чест на нито една партия да използва темата с децата предизборно

Снимка:

Една страхотна манипулация и доста фалшиви новини доведоха до психоза у хората

„Свидетели сме на това как една страхотна манипулация и доста фалшиви новини могат да създадат сериозни страхове у хората. От януари почти ежеседмично министерството повтаря, че няма такава Стратегия за детето”. Това коментира заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова пред NOVA телевизия.

„Не прави чест на нито една партия да използва темата с децата предизборно. Не мисля, че има грешка. Ние постоянно сме изразявали нашата категорична позиция. Включително и с много събития по региони”, коментира тя. Заместник-министър Русинова е категорична, че в такива обществени ситуации държавата, обществото и медиите трябва да работят заедно.

„Когато човек е в опозиция и иска да дойде на власт, той има два подхода. Единият е да даде идеи. Да каже, че ще направи нещо по-добро. Вторият вариант е да разклатиш държавата по такъв начин, че хората да се уплашат. Точно както работят сектите”, коментира психологът Иван Игов.

Според него „цялата тази манипулация беше направена по абсолютно класически модел. Това го има в учебниците за дестабилизация. Някой го е прочел и го е пускал.“

Заместник-министър Русинова също е на мнение, че със създалата ситуация се цели дестабилизация.

Според председателя на център „Амалипе” Теодора Крумова в ромската общност работят множество евангелски църкви. Голяма част от тях помагали на децата в образованието. Други обаче били нерегламентирани организации. Именно те предизвикали този процес.

Тя допълни, че още на 16 септември в центъра са получили сигнал от директора на 76 училище в София, че родители са носили декларации, в които се казва, че не дават децата си. „От понеделник сме задействали медиаторите, с които работим по училищата, защото те имат позициите, родителите им вярват”, коментира Крумова.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още