Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Съдът отхвърли жалба на още един от телекомите за вдигането на цените

Общество

Съдът отхвърли жалба на още един от телекомите за вдигането на цените

Съдът отхвърли жалба на още един от телекомите за вдигането на цените - Tribune.bg
Снимка:

Административен съд София-град е отхвърлил жалба на още един от телекомите срещу заповедта, с която беше забранено на търговците да използват нелоялна търговска практика, а именно: да индексира цените по ред, който не е предвиден в сключените между него и потребителите договори. Това обявиха от Министерството на икономиката и индустрията.

Според мотивите на жалбоподателя, не са налице достатъчно мотиви от страна на КЗП за допускане на предварително  изпълнение на заповедта, поради „накърняване на обществен и държавен интерес“.

Жалбата и на „А1 България“ на първа инстанция остава без уважение и дава възможност да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в седем дневен срок.

Припомняме, че във вторник Административен съд София-град отхвърли жалбата на „Теленор България“ срещу заповедта на министъра. С този акт Министерството на икономиката и индустрията спечели на първа инстанция делото срещу мобилните оператори. А предварителното изпълнение на заповедта остава в сила.

От ведомството са категорични, че в момента повишаването на цените и натискът върху живота на хората е въпрос от най-висок обществен интерес и тя ще отстоява докрай позицията си в тяхна защита. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети