Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Спешното в Самоков: След агресията има молби за напускане

Общество

Спешното в Самоков: След агресията има молби за напускане

Спешното в Самоков: След агресията има молби за напускане - Tribune.bg
Снимка:

След агресията има молби за напускане, посочва пред БТВ д-р Ивалина Трендафилова, отговорник на филиала за Спешна помощ в Самоков. По думите ѝ щетите за спешния център са предимно морални. Колективът е изплашен, а две фелдшерки са подали молби за напускане.

В събота 53-годишен мъж е докаран в тежко състояние в спешния център. Близките му са настояли той да бъде откаран в София, но лекарите започват реанимация, която няма успех. Впоследствие е нападнат лекар, а близките щурмуват центъра.

Прокуратурата продължава разследването за нападението във филиала на Спешна помощ в Самоков. До момента двама души са задържани и са предложили споразумение.

„Никой не е поднесъл извинения нито към пострадалия доктор, нито към останалите медици“, посочва д-р Ивалина Трендафилова. За нея тези извинения може би са някакви договорки между адвокати. 

Д-р Трендафилова попита докога медиците ще продължат да търпят подобно поведение и защо се случва.

„Докато няма промяна в нормативните документи и в законите, всичко това ще се случва. Не може да няма ясно дефинирани права и задължения на пациентите. Не може този закон за нападение над медицинските лица да не е работещ“, възмущава се медикът.


Топ новини

виж още
Актуална тема