Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Столична община строи 10 нови училища и 15 детски градини

Общество

Столична община строи 10 нови училища и 15 детски градини

Снимка:

Разширение на Английската гимназия ще позволи преминаването към едносменен режим

„Визуално погледнато това е още една гимназия. Дори квадратурата на новата част е повече отколкото на старата. Така че, на практика строим още едно училище, което да позволи преминаването на едносменен режим на работа на двете училища, които се намират в тази сграда. Това са Първа английска езикова гимназия и 112 основно училище“. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която днес лично провери докъде е стигнала работата по разширението на сградата.

„Един много добър проект, който гимназията чака и подкрепя. Столична община отпусна близо 4 милиона лева на районния кмет, който всъщност прави проектите и процедурите и виждаме, че те се изпълняват в срок и се работи активно“, допълни Йорданка Фандъкова.

Фандъкова припомни, че миналата година е била открита първата нова сграда от разширението на Английската гимназия и е започнало изграждането на втори и трети корпус.

 „Всъщност това е част от нашата инвестиционна програма – инвестицията в образованието, инвестицията в нашите деца, доказан наш приоритет! Това е нашата стратегия. Десет нови сгради на училища строим тази година, 15 на детски градини. Общо над 75 милиона лева е бюджетът на Столичната община за образование тази година. Заедно с модернизацията на 26 училища и детски градини, това е огромен ресурс. Ако говорим за рекорден бюджет, тази година рекорден е бюджетът за образование. За мен това е изключително важно. Това означава, че инвестираме в бъдещето на нашия град“, подчерта Йорданка Фандъкова.

В Английската гимназия новите помещения са общо 43, в които се включват три нови методически кабинета. Класните стаи са 22. Отделно съществуват стаи за физика и за химия, които ще бъдат със специализирано оборудване. В старата Английска гимназия имаше един физкултурен салон. Изграден е вторият и сега се доизгражда третият физкултурен салон.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема