Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Строят нова сграда за 153-та детска градина в София

Общество

Строят нова сграда за 153-та детска градина в София

Кандидатът за кмет на район „Илинден“ от ГЕРБ/СДС/ Иван Божилов, който победи опонента си от БСП и в неделя отива на балотаж, се срещна с представители на детско заведение в района. За разговора призоваха учители и родители, които искаха да изразят подкрепата си за Иван Божилов в неделя, както и да му благодарят за обновлението в района.

„Благодарим ви г-н Божилов, че нашата детска градина ще има нова сграда и ще бъде напълно реновирана в старата ѝ част! Ние ви подкрепяме, тъй като виждаме резултатите от работата ви в район „Илинден“, казаха преподавателите от 153 ДГ „Света Троица“ на Божилов.

През последния си мандат той успя да спечели проект и да включи в него 153-та детска градина. Там ще бъдат изградена нова сграда на два етапа. При първия ще се построи обект на 1 етаж със сутерен, предназначен за кухненски блок и изместване на дворният топлопровод. А във втория - сграда на 2 етажа за 4 градински групи. Общата инвестиция на проекта е 2 302 199,32 лв. с ДДС. Детската градина остава за 8 градински групи, но се подобрява качеството на отглеждане на децата и сградите ще отговарят на нормативните изисквания. Срокът на строителство е 400 дни.

„Ако бъда преизбран, ще завърша и този проект, с финала на който няма да има забавачка в района, която да не е напълно обновена“, заяви г-н Божилов.

Преди това той получи и подкрепата на учителите от 3 СУ „Марин Дринов“.

„Г-н Божилов, останете кмет на район „Илинден“, за да довършите обновяването на всички училища и детски градини в района, без вас няма да се справим“. С тези думи той бе посрещнат преди балотажа в неделя, в сградата на обновеното училище от учителски колектив и директора Олег Михайлов. Всички те са изключително щастливи, че тази година посрещнаха учениците си в обновена сграда, санирана и напълно ремонтирана от първата до последната класна стая. Освен това училището има ново отопление, което бе проблем в последните 10 години.

„Децата ни се чувстват като у дома си, имат нови чинове, обновени подове и санитарни възли“, казаха още учителите.

„Ако отново бъде избран за кмет на район „Илинден“, едно от първите неща, за които не ми достигна времето, е ремонтът на 113 Средно училище „Сава Филаретов”, каза от своя страна на преподавателите кандидат-кметът на ГЕРБ за район „Илинден“ Иван Божилов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още