Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Томов: Поръчката за закупуване на 1500 машини още не е прекратена, но може да се случи

Общество

Томов: Поръчката за закупуване на 1500 машини още не е прекратена, но може да се случи

Снимка:

Централната избирателна комисия не е взела решение да бъде прекратена поръчката за закупуване на 1500 машини и тяхната поддръжка. Не се стигна до споразумение със „Сиела“ и може да се стигне до прекратяване на поръчката, но това още не се е случило. Това каза за БГНЕС говорителят на комисията Цветозар Томов след днешната среща, провела се между ЦИК и „Сиела“.

Томов поясни, че едва ли ще се вземе днес такова решение, тъй като няма такава точка в дневния ред на заседанието на комисията и според него няма необходимост такова решение да се вземе толкова експресно.

Попитан дали ще продължат срещите със „Сиела“, говорителят обясни, че те са обявили открита процедура, в която може да кандидатства всеки, като „Сиела“ има своето предимство като изпълнител на предходния договор, с който бяха осигурени парламентарните избори на 4 април.

Ако „Сиела“ не желае да кандидатства за тази поръчка и ако друг не се яви, ние естествено ще я прекратим“, коментира той. Според говорителя няма как да се постигне договореност, при това разминаване на позициите на двете страни и подчерта, че максималната сума за закупуването на 1500 машини и поддръжката им е 6,5 млн. лева.

Това е максимална предложена цена при процедурата на договаряне. Това е пределна цена, която е определена в решението. Няма никакъв смисъл една организация, която не иска да се съобрази с тази пределна цена да преговаря, защото няма законово основание тя да бъде изменена“, заяви той.

Томов уточни, че в договора има допълнителна опция за закупуването на още 500 машини за провеждане на президентските избори, но увери, че тази възможност не влиза в определения сега бюджет и подчерта, че това е евентуално и не е условие за участие в поръчката.  


Топ новини

виж още

Актуална тема