Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ВМРО се похвалиха, че всичките им антикризисни мерки са приети

Общество

ВМРО се похвалиха, че всичките им антикризисни мерки са приети

ВМРО се похвалиха, че всичките им антикризисни мерки са приети - Tribune.bg
Снимка:

Промените, които депутатите гласуват, се налагат, за да бъдат обезпечени противоепидемичните мерки след края на извънредното положение, но и в помощ на най-засегнатите сектори в икономиката ни

Всички антикризисни мерки на ВМРО бяха приети – намаляване на ДДС за туризма; защитата на длъжниците от банки и колекторски фирми, както и туроператорите да могат да връщат взето предплащане до 12 месеца, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

Такива са част от почти всички приети предложения, направени от ВМРО като антикризисни мерки.

Предвидените в Закона за здравето правомощия на здравния министър за обявяване на извънредна епидемична обстановка да имат срок от 30 дни и тези правомощия да важат до края на обявената от СЗО пандемия.

Промените, които депутатите гласуват, се налагат, за да бъдат обезпечени противоепидемичните мерки след края на извънредното положение, но и в помощ на най-засегнатите сектори в икономиката ни.

Другите предложения на ВМРО, които бяха приети, са да се забрани запорът на сметките на общините до края на 2020 г., те да имат и възможност за пренасочване на средствата от битови отпадъци и снегопочистване към други дейности, свързани с дезинфекция заради пандемията. Това е крайно наложително поради факта, че общинските бюджети са ограничени и вече се затрудняват да покриват всички нужни разходи по преодоляване на пандемията.

Вече внесените концесионни такси по курортите да се приспадат за следващата година в случай, че държавата обяви намалена или нулева събираемост в рамките на тази. Мярката е с цел постигане на равнопоставеност между концесионерите и подпомагане българския туризъм.

Субсидия за чартърни полети на български лицензирани превозвачи, а при липса на възможност и от чуждестранни по ред, определен от министъра на транспорта и др.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети