Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Уникална скара, безкрайно веселие и невероятна енергия: Сръбската Нова година!

Общество

Уникална скара, безкрайно веселие и невероятна енергия: Сръбската Нова година!

Уникална скара, безкрайно веселие и невероятна енергия: Сръбската Нова година! - Tribune.bg

Истинските празници се правят за приятели, разказват собствениците на култовия ресторант „Котилото“

Всеки ден може да бъде повод за празник и сърбите знаят това много добре! На 13-ти януари нашите братя на северозапад посрещат Новата година по стар стил.

Но празникът не отминава и България. В навечерието на 14-ти януари той се пренася в уютното пространство на едно от най-култовите сръбски заведения в България - „Котилото“ в Драгалевци.

Място, което те кара да се чувстваш като у дома си, място за семейството, за приятели, за вкусни сръбски гозби и топли емоции.

Място, на което винаги ще искаш да се върнеш!

Място, на което знаят как се празнува!

Разядки от менюто на ресторант КотилотоРазядки от менюто на ресторант Котилото

За сръбската Нова година в ресторант „Котилото“, резервациите са започнали още от лятото, а местата отдавна са запазени. И все пак – най-важното за един празник е споделянето. Той носи в себе си много символи и традиции, но неговият истински смисъл е сплотяването с хората, със семейството и приятелите.

Затова и за „Котилото“ на първо място стои тъкмо гостоприемството: „Ние си ги знаем хората, които идват. Това са хора, които са постоянно тук, хора, които обичаме, които нас ни обичат и искаме да сме заедно. На този ден предпочитаме да празнуваме заедно“, разказва ни Йонко Георгиев единият от двамата собственици на ресторанта.

„Кръчмата се прави за приятели, който прекрачи прага е приятел. Баба ми, Бог да я прости, на село никога не заключваше вратата отпред. И аз я питах, защото съм от София: „Бабо, защо не заключваш?“, и тя ми отговаряше „Който влезне ми е приятел, защо ми е да заключвам?“. По същия начин е и кръчмата. Поне нашата е такава – винаги е отворена“, казва той.

За Йонко този празник е много специален, изпълнен с години спомени. Празнува го от повече от 17 години, откакто е започнал да работи със сърбите.

„31-ви го празнуваме вкъщи, а тук – православната Нова година. Уникални преживявания. Със всяка една година става все по-хубаво и по-хубаво и със всяка една година си заслужава все повече“, радва се ресторантьорът.

Йонко Георгиев и Далибор Маринкович - двамата собственици на ресторант КотилотоЙонко Георгиев и Далибор Маринкович - двамата собственици на ресторант Котилото

Всяка година в ресторанта има и ново зимно меню, пълно с изненади и непознати специалитети. В навечерието на Новата година майстор Даци, дългогодишният главен готвач и съсобственик в култовия ресторант, не пропуска да пресъздаде автентичните вкусове на сръбската кухня и да предложи най-вкусните блюда на посетителите си.

Майстора готвач Далибор Маринкович – ДациМайстора готвач Далибор Маринкович – Даци

Най-важната съставка обаче винаги остава любовта. Така е и днес. В атмосферата на Котилото се рее ароматът на уникалната сръбска скара, безкрайно веселие и невероятна енергия.

За нея допринася и истинският сръбски оркестър – специалните гости на заведението, които няма да те оставят да седнеш на стола ти цяла вечер, та чак до изгрев слънце.

Сръбския оркестър в ресторант КотилотоСръбския оркестър в ресторант Котилото

„Нашите традиции са масите и сърцата на хората да са пълни. Ние обичаме да се забавляваме, нашите сърца са големи, обичаме около нас да има скъпи, любими хора, затова и този празник го правим с най-скъпите. Всеки който дойде днес тук е важен за нас човек“, добавя Йонко.

Така празнуват в ресторант Котилото – с любов! Тайната съставка на сръбската кулинарна магия, но и тайната съставка на всяко тържество!

Ресторант „КОТИЛОТО“ се намира в непосредствена близост до центъра на Драгалевци, на адрес: „ул. Крайречна“ № 26 и ви очаква.  


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети