Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Джамбазки за пакет „Мобилност“: Имахме дузпа в 92-та минута, сега следва тежко продължение

Политика

Джамбазки за пакет „Мобилност“: Имахме дузпа в 92-та минута, сега следва тежко продължение

Джамбазки за пакет Мобилност: Имахме дузпа в 92-та минута, сега следва тежко продължение - Tribune.bg
Снимка:

Трима не бяха на работните си места, за което получават възнаграждение – сега трябва да се опитаме да минимализираме щетите от нехайството им

Пакет „Мобилност“ ще бъде разгледан в пленарна зала в ЕП в сряда – това решение бе взето при гласуване вчера, като трима български евродепутати не участваха. Точно толкова гласа не достигнаха, за да спре разглеждането на предложените промени от настоящия Европейски парламент. Специално за Tribune.bg темата коментира евродепутатът Ангел Джамбазки.

Как ще коментирате вчерашното гласуване за пакет „Мобилност“?

Ако всички български представители, получаващи възнаграждения, привилегии и т.н.  бяха в зала и бяха гласували, щяхме да сме извадили пакет „Мобилност“ от дневния ред на европейския парламент/ЕП/ и щяхме да сме решили проблема за този мандат. Сега можем да се сърдим на тези, които не бяха с нас и не ни подкрепиха, а сега продължаваме в сряда. Има различни предложения, бележки, опити ще правим да защитим нашия интерес, но пак казвам, всичко това трябваше вече да е свършило. Честно казано не ни е виновен Световният заговор, нито метрологичното време, а българските представители, които не си направиха труда да бъдат там, където трябва да бъдат - на работа.

А вие как си обяснявате това?

Какво да си обяснявам, питайте ги тях. Всяко мое обяснение ще бъде много емоционално натоварено и затова не искам да го правя. Трима човека не бяха на работните си места, за което получават възнаграждение, и в резултат на което три гласа не ни достигнаха при чутовните усилия, които направихме да събираме, убеждаваме румънци, поляци, латвийци, да разговаряме с испанци и португалци, и нашите представители не отиват на работа.

Какво ще се случи в сряда и какви са шансовете ни оттук насетне?

Нямам сърце да говоря на тази тема. Ние шансът си го пропиляхме. Оттук нататък това, което предстои е да направим следното – пакет „Мобилност“ има повече от 1600 поправки, внесени и от българските представители тук. Те трябва да бъдат гласувани и ще има хаотично пасивно гласуване повече от четири часа. Има пълно разделение в ЕП, а ние и пълно несъгласие с повечето предложения. Има възможност да бъдат отхвърлени, но да видим какво ще се случи.

Нашите противници също бързат?!

Бързат и вчера трябваше да им видите изопнатите физиономии, но нашите бяха по-изопнати.

Дори този ЕП да спре разглеждането на пакета, какви са шансовете ни в следващия?

Това зависи от гласуването на 25 и 26 май. Това, което трябва да направим, е да минимализираме щетите от нехайството и безотговорността на нашите колеги и да се опитаме да не приемем неизгодните поправки, които имаме в момента. Това е важното нещо, което трябва да направим. Това, което ни предстои, е да вземем списъка от 751 човека и да започнем да ги прозвъняваме един по един. Но нали се сещате, че някои от тях ще ни кажат – за какво ни звъните, когато вашите хора не са в зала. Това няма да е причина да спрем. Започваме отново да звъним, да обясняваме, да убеждаваме и да правим разговори и организация само и само да успеем.

Т.е. вкараха ни дузпа и чакаме второто полувреме, за да изравним?

Тук беше така - ние имахме дузпа в 92-та минута, изтървахме я и сега отиваме на продълженията без двама главни играчи и без вратар. Това е тежката ситуация.

 

Интервю на Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Нина Сега следва лошото,за нас и вс като кас
26.03.2019 13:31 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати