Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Животновъдите: Не сме съгласни протестиращите да натрапват мнението си на цялото общество

Общество

Животновъдите: Не сме съгласни протестиращите да натрапват мнението си на цялото общество

Снимка:

„Обединени български животновъди“ в отворено писмо изразяват позицията си по повод протестите и затварянето на улици, кръстовища и възлови места в столицата и страната.

„Изказваме мнението на нашата организация по повод събитията от вече близо месец в нашата страна.

 Всеки български гражданин по Конституция има права. Наред с правата има и задължения като гражданин на тази страна. Ето защо уважаваме правото на всеки да изрази своето мнение и  позиция по разумен и разрешен от законите в РБългария начин“, се казва в писмото.

 „Ние сме българските животновъди в тази страна и сме били винаги на първа линия не само във времето на COVID-19. Ние сме на първа линия денонощно в нашите ферми и стопанства. Ние сме едни от хората, които произвеждаме блага – храната на тази страна. В нашите среди животновъдството е успешен бизнес за много образовани и висококвалифицирани хора. Ценим мнението на целия бранш, на трудещите се денонощно хора. Всеки може да изразява своето мнение свободно, но да говори единствено и само от свое име. Ние не можем да се превръщаме в политически съдници на което и да било правителство. На всеки гражданин е дадено правото да изрази това мнение във времето на избори. Това е времето, в което всеки преценява кой може да направи бъдещето му по-добро. Точно тогава личи дали си инертен или си изпълнил своя граждански дълг“, категорични са от „Обединени български животновъди“.

В писмото от земеделския кооператив посочват и защо не са съгласни с действията на протестиращите.

„Ето защо, виждайки действията на протестиращите, които затварят улици, кръстовища и възлови места в столицата и страната, НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ с това :

- да изразяват и да натрапват мнението си на цялото общество в страната;

- да затварят улици, кръстовища и възлови места в столицата и страната БЕЗКОНТРОЛНО и да пречат с това на работещите хора и на онези, които не споделят тяхното мнение, като по този начин се погазват правата им.

Ето защо се обръщаме към Вас с призива: „Нека всеки, който не е съгласен с нещо да протестира, но да протестира така, че да не погазва правата на останалите граждани!!!“, заявяват от Управителния съвет на „Обединени български животновъди“.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема