Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Надежда, София
  4. Кметът на р-н „Надежда“ открива тридневен фестивал в Северен парк

Общини

Кметът на р-н „Надежда“ открива тридневен фестивал в Северен парк

От днес в Северен парк (вход от ул. „Народни будители“) започва тридневен фестивал "С вяра, надежда и любов в сърцето" - част от септемврийската ни кампания "Заедно за децата на Надежда". Стотици деца от нашите детски градини и училища вече са заели своите места в публиката, съобщи инж. Димитър Димов, районен кмет на „Надежда“.  

Програмата в днешния ден включва куклен спектакъл „Летящият рицар” на Театър „Камбана арт”, участие на вокални групи от нашите училища, спортни демонстрации от учениците на 153 СУ "Неофит Рилски", Открит урок "Историята и ние" на Фондация "Общност и идеал":

-пренасяне в историческото минало на българския народ чрез представяне на добрите примери от нашата история.

Кампанията "Заедно за децата на Надежда" продължава с дни на отворени врати в новия филиал на 24 ДГ

-задаване на въпроси и комуникация с публиката, която да накарат децата да осмислят жертвата, която националните герои са направили.

-съпоставка със сегашното време, в което живеем и анализ на плюсовете и минусите, когато го сравняваме с минали исторически периоди.

-да обясним защо образованието е нещо, което трае през целия живот на човека и не спира след завършването на училище или университет.

-да засилим тяхното чувство за национална принадлежност чрез примери от история ни.

-да покажем десетките примери, с които историята може да ни бъде полезна във всяка една сфера на живота. „Общност с идеал”

Български младежки червен кръст представя „Посланици на доброто”

1. Демонстрация по първа долекарска помощ на леки до средни наранявания. Различни видове превръзки, обездвижвания при навяхване и счупване. Демонстрация на КПР с кукла манекен. В тази част ще могат да се включат участници от публиката под ръководството на доброволци от Младежки авариен екип-София. Времетраене около 30 мин.

2. Хуманитарно образование - игра за стереотипи и толерантност с публиката. Показване на различни известни личности на нетипични за тях снимки и коментари на микрофон по темата със стереотипите. Времетраене около 15 мин.

3. Екологичен куиз със публиката. Показване на различни картинки с екологична насоченост и коментари на казуси на микрофон. Времетраене около 15 мин

4. В началото кратко представяне на направленията, по които работи организацията и благотворителните каузи - около 5 мин. БМЧК

Форум театър за родители и деца - интерактивна театрална форма “ТИ COOL ЛИ СИ?”. Тема: истинските ценности. Представя драмата при осъзнаването на фалша на материалните идоли, приети в устрем към модните течения. Театър „Цвете”

Концертна част етно-джаз песни/танци и народни танци Читалища и 102 ОУ

Публични личности- среща на подрастващите от район „Надежда” с личности, постигнали успехи в различни сфери, вдъхновители на нашето съвремие

Историческа работилничка - кожарство : използва се специално изработена кожа, която децата трябва да нарежат с подходящата за тяхната рисунка големина. Кожата се потапя във вода и след съответното накисване, се обработва от децата с дадени инструменти. „Общност с идеал”

Арт работилничка - изработка/рисунка на предмет/човек МКБППМН

Предимства на работилничките:

- Работата с естествени материали има терапевтичен ефект.

- Развиване на умения за изпьлняване на логически стъпки, следване инструкции и технически модели.

- Стимулиране на креативността, въображението - с възможността децата да изпълнят свой собствен модел и да го занесат у дома

Очакваме ви в Северен парк, вход от ул. "Народни будители" от днес до 21 септември !


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от Надежда, София

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати