Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Социалисти в „Младост“: Не приемаме свалянето на политическо доверие от нашите общински съветници

Общини

Социалисти в „Младост“: Не приемаме свалянето на политическо доверие от нашите общински съветници

Социалисти в Младост: Не приемаме свалянето на политическо доверие от нашите общински съветници - Tribune.bg

Социалистите от Районната организация на БСП в „Младост“ не приемат свалянето на политическо доверие от общинските съветници от страна на Изпълнителното бюро. Това те заявяват в официална позиция, в която изразяват категоричната си подкрепа за представителите на Местна коалиция "БСП за България" в Столична общината, както и на ръководството на Градския съвет на БСП в София.

Така те се присъединяват към районните организации на БСП в "Сердика", "Панчарево", Нови Искър, Кремиковци, "Възраждане", "Надежда", "Средец", "Овча купел", "Банкя", "Връбница", "Люлин", "Красна поляна", "Лозенец" и Младежкото обединение в БСП - София. На заседания на районните си съвети те приеха декларации и позиции, с които изразяват подкрепа за действията на общинските съветници, гласували за избор на председател на СОС и по този начин разблокирали работата му. Всички те отчитат, че съветниците са изпълнили решение на Градския съвет и отхвърлят исканията на Изпълнителното бюро на БСП да им бъдат наложени санкции.

Политическият съвет на Местна коалиция "БСП за България" в СОС, коалиционните партньори - Коалиция "ЛЕВИЦАТА!" и Коалиция "Неутрална България" - също изразиха подкрепата си с декларации. Това направиха и от Съвета на старейшините към Градския съвет на БСП - София, от Съюз на пенсионерите - 2004 обединени, както и 40 души журналисти и работили във вестник "Дума".

В районите "Студентски" и "Слатина" социалистите отхвърлиха предложенията за наказания и партийни санкции към действията на общинските съветници.

"Категорично отхвърляме обвиненията срещу нашите представители в Столичния общински съвет за колаборация и влизане в някакво управляващо мнозинство с представители на други политически партии. В тази връзка не можем да приемем публичните обвинения от централното ръководство и отделни наши другари, изказани в ефир, че с действията си, общинските съветници на "БСП за България" са нарушили и пренебрегнали решения на Националния съвет на партията и/или са подвели по някакъв начин софийските си избиратели, пише в позицията на социалистите от "Младост". - Ето защо, не приемаме свалянето на политическото доверие от нашите общински съветници от страна на Изпълнителното бюро на НС на БСП. Считаме, че подобно решение е прибързано, не отразява обективно случилото се в СОС и създава предпоставки за разцепление в Градската организация на БСП, която заедно с Местната коалиция "БСП за България" постигна много добър изборен резултат в местните избори в София само преди няколко месеца. Ние, социалистите от район "Младост" - София, призоваваме Националния съвет на партията да обсъди задълбочено и детайлно действията на всички наши представители в СОС, взетите решения на ГС на БСП - София от 7.02.2024 г., както и да преосмисли последвалата позиция на Изпълнителното бюро на НС на БСП, спазвайки принципите за демократичност и колективно мислене в нашата партия, които вярваме, че все още са водещи и неотменими. Вярваме в трезвата и обективна преценка на националните ни ръководни органи, както и изразяваме категоричната си подкрепа за представителите ни в Столична общината, както и на ръководството на ГС на БСП. Надяваме се и вярваме, че Националният съвет ще подходи обективно в преценката на създалата се ситуация и вместо да налага партийни наказания и да разделя столичните социалисти, ще влезе в ролята си на висш партиен орган, който би следвало да сплотява Партията, да вдъхва разум и мъдрост в партийния и обществен живот, особено сега, когато това е жизнено необходимо".  

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати