Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Асен Василев очаква да има ротация

Парите

Асен Василев очаква да има ротация

Асен Василев очаква да има ротация - Tribune.bg
Снимка:

Очаквам да има ротация в българското правителство. Не мисля, че меморандумът е препъникамък, той много ясно поставя въпроса за работата на регулаторите и предлага процес, как да се избират членовете на тези регулатори, да бъде ясно кой носи политическата отговорност за номинациите. Готови сме да дискутираме как да постигнем работещи регулатори, дали сме предложение как да се постигне.Това заяви министърът на финансите Асен Василев белгийския град Гент, където участва в среща, свикана от Белгийското председателство на Съвета на ЕС, съобщава БТА.

Той заяви, че според прогнозите на ЕЦБ и на ЕК България ще изпълни показателя за инфлацията тази година, което открива възможност за присъединяване на страната към еврозоната догодина.

Влизането в еврозоната изисква стабилна политическа среда и редовно правителство, коментира Василев. Той добави, че няма законодателни спънки пред въвеждането на еврото у нас. Остава само законът за приемане на еврото, който е в консултация в ЕК и в ЕЦБ, но то е чисто технически, каза министърът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати