Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Киноиндустрията губи над 5 милиарда долара заради коронавируса

Парите

Киноиндустрията губи над 5 милиарда долара заради коронавируса

Киноиндустрията губи над 5 милиарда долара заради коронавируса - Tribune.bg
Снимка:

Драстично са спаднали приходите от билети по време на Китайската нова година

Коронавирусът вече се отразява негативно и на киноиндустрията в глобален мащаб. Загубите могат да надвишат пет милиарда долара поради отменени прожекции заради разпространението на заразата, твърдят експерти, цитирани от РИА Новости.

Всички кина в Китай са затворени, а приходите в Южна Корея и Италия намаляха значително. В Япония  също се отчита чувствителен спад в посещаемостта на киносалоните.

Драстично са спаднали приходите от билети по време на Китайската нова година, която се празнува от 24 януари до 23 февруари. Те възлизат на 4,2 милиона долара, докато миналата година по същото време кинозалите са спечелили 1,76 милиарда долара.

В Южна Корея, която е петият по големина филмов пазар, също се наблюдава значителен отлив на почитателите на киното. През изминалия уикенд продажбите на билети паднаха с 80% в сравнение със същия период на миналата година.

"Страхът се усеща почти физически. Ситуацията е подобна на тази със свинския грип през 2009 г., но тогава в Корея бяха засегнати 80 000 души”, заяви официалният говорител на „CGV”, най-голямата корейска кино-верига.

Според анализаторите общата загуба на индустрията ще бъде най-малко пет милиарда долара. Тази цифра може да се увеличи драстично, ако на други световни пазари приходите от продажби на билети започнат да падат.

Лошото е, че  до няколко седмици и най-вероятно месеци не се очаква ситуацията да се промени коренно.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети