Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. КНСБ подозира, че има картел не само при търговските вериги

Парите

КНСБ подозира, че има картел не само при търговските вериги

КНСБ подозира, че има картел не само при търговските вериги - Tribune.bg
Снимка:

"КНСБ подозира, че има картел не само при търговските вериги, а и в други сектори", коментира по Нова тв президентът на Конфедерацията Пламен Димитров. По думите му още на 1 януари от КНСБ са поискали Комисията за защита на конкуренцията да започне проверки. От Антимонополния орган са се самосезирали едва преди 2 седмици.

„Смятам, че има картел. Цялата производствена верига трябва да бъде осветена. Не е само при търговските вериги спекулата, има и на други места. Подозирам, че в други сектори, които не са непременно търговия на дребно, има картелни образования, като производството и търговия с петролни продукти, например”, уточни Димитров.

Той обясни и какви са исканията на синдикатите към бъдещите управляващи.

„Искаме да се компенсират доходите на тези, които не са компенсирани за последните 2 години. Близо 30 процентната инфлация на места е компресирана, но на места не е", отбеляза Димитров.

Според него има сектори като ВиК и текстил, където увеличението не е толкова сериозно.

„Към момента фискалният резерв е над 16 милиарда лева. Имаме яснота как може да върнем бюджета в 3% дефицит без това да води след себе си до нарастване на разходите. Пари в държавата има и трябва да посегнем към тях”, поясни президентът на КНСБ.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети КНСБ, картел, цени
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети