Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Менда Стоянова: За първи път бюджетът ще е балансиран

Парите

Менда Стоянова: За първи път бюджетът ще е балансиран

Менда Стоянова: За първи път бюджетът ще е балансиран - Tribune.bg
Снимка:

Беше постна пица, после пица с пармезан, сега пицата остава, но добавяме и шунка, посочи председателят на бюджетната комисия

Беше постна пица, после пица с пармезан, сега пицата остава, но добавяме и шунка. Това обяви в интервю за bTV Менда Стоянова, председател на комисията по бюджет и финанси в парламента по повод проекта на Бюджет 2020.

В Народното събрание започна обсъждането на финансовата рамка за следващата година. Заложен е икономически растеж от 3,3%, безработица – 4,1% и инфлация от 2,1%.

По думите на Стоянова за първи път бюджетът ще е балансиран – държавата ще похарчи толкова, колкото и събира. „Това е правилна политика – да харчиш, колкото имаш приходи“, коментира председателката на бюджетната комисия.

„През 2020 за поредна година правителството планира ръст от 10% за бюджетните заплати, а за учителите - 17 % е ръстът. Образованието трябва да е приоритет на държавата. Заплатите на учителите са само един елемент. Днес се опитваме да привлечем в тази професия преподаването млади хора, които имат призвание да се занимават с това”, подчерта Стоянова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети