Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Желязков за пакета „Мобилност“: Не е конкурентна икономиката, която изхвърля по-слабите

Парите

Желязков за пакета „Мобилност“: Не е конкурентна икономиката, която изхвърля по-слабите

Желязков за пакета Мобилност: Не е конкурентна икономиката, която изхвърля по-слабите - Tribune.bg
Снимка:

Направихме ясно послание за защита на правата на превозвачите

„Показахме добра политическа култура с евродепутатите, всички бяхме обединени от каузата. За 2 години този пакет не събира консенсус в рамките на ЕС. Не е конкурентна тази икономика, която изхвърля по-слабите.“ Това заяви транспортният министър Росен Желязков пред bTV.

Той обясни, че протестът на превозвачите е бил прецедент. „Той беше с ясно послание за защита на правата на превозвачите. Пакетът е редица законодателни предложения. Моето посещение в Брюксел не беше с цел да участвам на протеста. Аз щях да отида при тях без значение дали ще ми дадат българския флаг, или ще ме замерят с домати“, допълни Желязков.

По думите му държавите, които са против тези правила, са 30% от населението. Общо 10 държави са против. „Успяхме да убедим държави, които не са ни поддръжници, че този пакет не трябва да се приема“, коментира транспортният министър. „Ако пози пакет не бъде приет, това е голям шамар за големите икономики. Нашата цел е да се работи по изградените правила“, каза още Желязков.

„Вярвам, че хората в европейските институции си дават сметка, че подобни решения насаждат евроскептицизъм“, допълни той.

След заседанието на транспортната комисия към Европейския парламент (ЕП) министър Желязков обясни, че няма друг случай в ЕП при гласуване на системни решения, когато са в пакет, една част в този пакет да не събере подкрепа, а цялото досие да бъде гласувано в зала. Следващата седмица координаторите по пакет „Мобилност“ ще се съберат, за да се вземе решение дали продължава към пленарна зала. Желязков увери, че ако до края на месеца под каквато и форма документът не бъде внесен в пленарна зала, тогава в рамките на този ЕП по процедура няма как да бъде разглеждан. Ако влезе в пленарна зала, България продължава своята съпротива.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати