Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. 145 гласували за Евгения Банева, един от тях е съпругът ѝ

Политика

145 гласували за Евгения Банева, един от тях е съпругът ѝ

145 гласували за Евгения Банева, един от тях е съпругът ѝ - Tribune.bg
Снимка:

Олигархът Николай Банев се похвали, че е дал гласа си за Евгения

145 души са гласували за обвиняемата Евгения Банева, показват резултатите от преференциалния вот за изборите за Европейски парламент. Един от гласувалите е съпругът ѝ Николай Банев, който сам се похвали, че е дал гласа си за нея. Банева беше водач на листата на ПП "Българско национално обединение".

Издигането ѝ беше изненада, но по-голяма изненада последва, след като партията свали доверието си от нея, а председателят Георги Георгиев – Готи призова – Не гласувайте за Банева.

„Семейство Баневи май наистина се оказаха комбинатори и измамници. Още от самото начало ме предупреждават, че тези хора са мошеници, които разпарчетосват предприятия и разплакват цели семейства, като не плащат на работниците си. Явно не исках да повярвам“, написа Готи в отворено писмо. Причината за гнева му била липсата на инициатива от страна на Банева. Според него не било изключено да е попаднал в схема, чиято цел е изваждането от ареста на обвиняемата.

За партията са пуснати 2370 действителни и 146 недействителни гласове, сочат данните на ЦИК.

Баневи попаднаха в ареста в края на октомври. Бяха арестувани във Франция, по-късно екстрадирани в България. Банев получи обвинение като лидер на организирана престъпна група за пране на 1,3 млрд. лв. и данъчни престъпления. Обвинени за участници са съпругата му Евгения и майка му – Мария.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Асен Аман от мушеници в тази държава
30.05.2019 16:06 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети