Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „24 часа“: Елена Йончева ще води соцлистата, Станишев май трети

Политика

„24 часа“: Елена Йончева ще води соцлистата, Станишев май трети

24 часа: Елена Йончева ще води соцлистата, Станишев май трети - Tribune.bg
Снимка:

Номинациите по места започват от днес, всички имена ясни в средата на март

Елена Йончева е най-вероятният водач на листата на БСП за евроизборите след съботния конгрес на социалистите в НДК, съобщава „24 часа“.

Соцдепутатката и журналистка се превърна в звездата на форума, който заяви “Je suis Елена” и излезе с декларация в нейна защита. Предложението бе лично на лидерката Корнелия Нинова. Тя призова партията да защити Йончева, срещу която има повдигнато обвинение за пране на пари от КТБ. След изказването на журналистката делегатите я изпратиха с бурни аплодисменти и на крака.

Йончева не е член на БСП, но може да бъде начело на листата от гражданската квота. Самата тя неведнъж е споделяла пред колеги и журналисти, че подобен разговор с нея не е воден. Още повече че, заставайки начело на червената евролиста, Йончева ще измести бившия си приятел Сергей Станишев. Който пък в неделя бе поискан за водач от един от главните опозиционери в БСП - бизнесмена Георги Гергов.

Президентът на ПЕС обаче няма никакъв шанс да е първи, защото ако Йончева не е водач, тогава начело ще е зам.-шефката на БСП Деница Златева. Тя е с голям международен опит, а и доказа верността си към лидерката, когато отказа да стане министър в кабинета на Бойко Борисов. Така най-предното място в листата, което остава за Станишев, ще е третото.

Със сигурност в нея място ще намерят и двама от настоящите леви евродепутати - Петър Курумбашев и Момчил Неков. Номинациите от структурите започват от днес. Имената на всички номинирани ще са ясни до средата на март. След това Националният съвет ще подреди листата с гласуване.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати