Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Ненков: БСП се опитва да изкара Елена Йончева свещена крава

Политика

Александър Ненков: БСП се опитва да изкара Елена Йончева свещена крава

Александър Ненков: БСП се опитва да изкара Елена Йончева свещена крава - Tribune.bg
Снимка:

Да не се изживява като разследващ журналист, в момента е депутат

Елена Йончева не трябва да се изживява като разследваща журналистка, защото в момента тя не е такава, а е обикновен депутат, както съм аз, както са останалите колеги. Не трябва да има свещени крави, както се опитват да я изкарат от БСП. Това заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков пред NOVA телевизия. Той обясни, че в сегашното Народно събрание има най-много свалени депутатски имунитети.

"От БСП трябва да спрат с атаките към прокуратурата. Така рушат държавността. Не мога да разбера как всички от БСП се хвърлиха да я спасяват. Днес и Румен Радев го направи. Ние в ГЕРБ вярваме в разделението на властите. Да сте ни чули някога да говорим за поръчкова прокуратура? Ако Елена Йончева е невинна, да го докаже, а не да напада прокуратура и премиер“ възмути се Ненков. И допълни: „Точно тя призоваваше преди време да не се лепят етикети, а сега прави точно това. Всички в БСП го правят."

Той подчерта, че има разследвания срещу Владислав Горанов и Делян Добрев, но това не става повод за нападки от страна на ГЕРБ спрямо държавното обвинение. „Да сте ни чули да обвиняваме прокуратурата? Ако Елена Йончева иска да бъде разследващ журналист, да напусне НС и да стане такъв. Сега е депутат и не се различава с нищо от всички нас", заяви Ненков.

"За Конгреса на БСП мога да кажа само, че приеха "Визия за България". Това е един документ, в който всеки е записал каквото му е хрумнало. За разлика от БСП - ние имаме какво да покажем. Разбира се, че са допуснати грешки. Ние не страдаме от чувство за безгрешие и си признаваме грешките. Няма от какво да се притесняваме. Ако хората преценят, че ние сме по-достойни, те ще ни дадат своята подкрепа", категоричен беше той.

Депутатът коментира днешния отчет на президента Румен Радев. "Президентът днес не направи отчет, а само критикува. В последните две години той се явява като рекламно лице на "Грипен". Включително и днес. Всяко едно негово изказване е свързано с рекламата и лобирането на тези самолети. Президентът критикува и Изборния кодекс. Аз искам да попитам - той по кой кодекс е избран? Това означава ли, че неговият избор е нечестен?", попита Ненков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети