Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андреева: БСП не е в добра позиция, не мога да си обясня сблъсъка Станишев – Нинова

Политика

Андреева: БСП не е в добра позиция, не мога да си обясня сблъсъка Станишев – Нинова

Андреева: БСП не е в добра позиция, не мога да си обясня сблъсъка Станишев – Нинова - Tribune.bg
Снимка:

Лошо послание ще бъде, ако Станишев бъде изхвърлен от евролистата, заяви тя

„За мен сблъсъкът между Корнелия Нинова и Сергей Станишев е междуличностен. БСП в момента не е в добра позиция, ако започнат да се занимават с вътрешни различия. Залогът е дали БСП ще успее да спечели тези избори, дали ще даде заявка за управление на БСП в бъдеще, но това не става по пътя на търсене на различия, а по пътя на това, което обединява.“ Това заяви бившият здравен министър в кабинета „Станишев” Таня Андреева пред bTV.

„Има голям брой вътрешни организации, около 300, които са номинирали Станишев за водач на листата на БСП. Тези хора, за да номинират Станишев, явно вярват и са разбрали какво е направил като лидер на ПЕС и присъствие в европарламента“, посочи тя.

Андреева коментира, че не може да си обясни защо Нинова не иска Станишев в листата. Според нея има някакъв личностен спор. „Защото разлика между политиките на „Визия за България” и на ПЕС не се различават”, каза тя.

„За мен БСП ще покаже че не уважава хората, зад които стоят конкретни действия, ако Станишев бъде изхвърлен от листата. Това е лошо послание на разграничаване на БСП от ПЕС“, обясни Андреева.

Бившият министър обвини и някои хора от партията, които са подкрепяли Станишев по време на управлението му, в „измяна”. Тя заяви, че утре при смяната на председателя на БСП ще забравят направеното и от Корнелия Нинова.

„Отричането на всеки, постигнал успехи за партията, носи вредни практики в бъдеще. Не бих последвала водач, който се отказва. Станишев е име, което свързвам с членството ни в ЕС. Той е име, което успя да прокара доста идеи за образование, здравеопазване, социална активност. Висяха преди време пред вратата на Станишев, а сега пред тази на Нинова“, каза Андреева.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети