Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП отлага реденето на евролистата за 14 април, Нинова търси начин да премахне Станишев

Политика

БСП отлага реденето на евролистата за 14 април, Нинова търси начин да премахне Станишев

Снимка:

Станишев се надява на „поправителен“, с еднолични решения трудно се печелели избори

За 14 април се отлага реденето на листата на БСП за предстоящите избори за Европейски парламент. След критичен за социалистите пленум се взе решение Елена Йончева да поведе листата. Останалите имена се очакват. Самата Корнелия Нинова обаче заяви, че Сергей Станишев, който иначе беше сочен за водач, не трябва да е в листата. Станишев се ползва със силна подкрепа от едно от крилата в левицата, което създава освен напрежение в партията и проблем за ръководството. По тази причина датата за редене на листата е била отлагана вече няколко пъти.

Зад паравана на доброто намерение, че Станишев „имал много ангажименти като председател на ПЕС“, Нинова се опитвала да изчисти името му от първите редици.

В БСП силово се налагат еднолични решения, заяви самият Станишев в коментар на позицията на Нинова, цитиран от БНР преди ден. Според него това се правело вместо да „има диалог, и обединяване“. Той се надявал на „поправителен“ на предстоящото заседание на националния съвет, защото така трудно се печелят гласове и избори, като цяло.

За последното отлагане на съвета е допринесло и избухването на скандала с апартаменти, купувани на преференциални цени от политици. БСП искала да се възползва максимално дълго време от вдигнатия медиен шум покрай основните си опоненти.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема