Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Гюров: Смяната на Стефан Янев беше съгласувана с Радев

Политика

Андрей Гюров: Смяната на Стефан Янев беше съгласувана с Радев

Андрей Гюров: Смяната на Стефан Янев беше съгласувана с Радев - Tribune.bg
Снимка:

Смяната на министъра на отбраната беше съгласувана с президента Радев, коментира пред БНТ председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров.

„В сектора на отбраната „Продължаваме промяната“ има изцяло свободата да назначава и да определя министрите. Смятам, че коалиционните партньори ще подкрепят това“, посочи Гюров.

Той подчерта, че в управлението се водят от принципни позиция в защита на националния интерес.

„Видяхме, че министърът на отбраната не защитава позицията, която се следва от българското правителство. Затова решихме, че трябва да преминем към смяна на министъра. Не мога да кажа, че има грешка, а има различия в позициите“, изтъкна Гюров. По думите му от партията са благодарни на ген. Янев за неговата работа в Министерството на отбраната, за експертизата и визията за развитие на армията.

„В тази ситуация, обаче, НАТО и ЕС трябва да говорят с един глас, така че да можем всички заедно да вървим към деескалация на конфликта“, подчерта Гюров. Според него няма да има изненади при гласуването. Той смята, че коалицията ще обедини позициите и всички групи ще предприемат необходимите действия за защита на националния интерес.

„Проф. Тагарев водеше коалиционните преговори от името на ПП, така че имаме не само една приемственост, но и пълно съгласие на бъдещия министър на отбраната с позицията на правителството“, уточни Гюров.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати