Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Антоанета Христова: Речта на Радев бе поредното опозиционно говорене, но не на място

Политика

Антоанета Христова: Речта на Радев бе поредното опозиционно говорене, но не на място

Антоанета Христова: Речта на Радев бе поредното опозиционно говорене, но не на място - Tribune.bg
Снимка:

Функция на опозицията е да атакува правителството, а не на празидента

Новогодишната реч на президента потвърди това, което вече свикнахме да виждаме в него – едно опозиционно говорене. В конкретния случай той не подбра мястото. Това показва, че Радев носи във всеки един момент това опозиционно говорене и не може да избяга от него. Този коментар направи политическият анализатор Антоанета Христова пред БНТ.

„Някои хора се опитват да оправдаят този тип крайна опозиционност. Използват аргумента, че той иначе няма да бъде забелязан, трябва да има опозиционно присъствие, за да запази профила си. Струва ми се обаче, че това не трябва да е само за себе си.  Той има визия за себе си и за личната си политическа кариера“, заяви Христова.

Твърди се, че задачата на Румен Радев е да делегитимира правителството, а това не трябва и не може да е цел на президента.

 „Конституционната роля на президента е да посочва проблеми и хората да усещат, че има човек, който може да изговаря нещата надпартийно. Важно е и да избира моментите кога да го прави. Една от основните функции е да запазва баланса. Основната функция на опозицията е да атакува управлението, а не на президента.

Вече има и стесняване на подкрепата към президента, именно защото прекалено политически се идентифицира.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

ПОЖАРНИКАРА "БУДА" Румен Радев ГО КАЗА В ПРАВ ТЕКСТ ЗА 80 -те % ДЕБИЛИ : "Не съм избран, за да пригласям на правителството! Демокрацията е застрашена от чувството за несправедливост, изборните правила, отчайващото състояние на медиите и корупцията. Отчайващо ниско доверие има и към Народното събрание."
06.01.2019 09:42 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети