Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Коларова: Тезите от речта на Радев ги изучавахме по научен комунизъм

Политика

Коларова: Тезите от речта на Радев ги изучавахме по научен комунизъм

Снимка:

Речта на президента беше неадекватна, прави реклама на Доган, заяви политологът

"Политиката се прави от осъзнатите маси, които са надмогнали егоизма си – това съм го учила по научен комунизъм, но не искам да го чувам от президента. Словото на президента започна с една напълно неадекватна част, в която говори за починали. Говори и за това, че част от хората са в недоимък. Приключи с малка спретната реклама за политическия проект на Ахмед Доган.“ Така политологът Румяна Коларова коментира пред NOVA телевизия речта на президента Румен Радев за Нова година.

Коларова допълни, че предполага, че началникът на кабинета пише речта на президента. Безспорно обаче последната дума я има Румен Радев, обясни тя. Според нея поведението му е абсолютно непристойно.

"Нищо неудобно не се казва за властта. Две стегнати минути и толкова. Нито един проблем не е решен", смята Михаил Мирчев. Той обаче заяви, че е изключително изненадан от страстния гняв към речта на Радев.

„Девет изречения са, но и дори тази част, която излъчихте, е силно притеснителна“, коментира Коларова видео с част от речта на Радев. „Управление на произвола има в Русия! Нека Радев нарече нещата с истинските им имена. Да се окачествява България – член на ЕС и без директни забележки за институционална ерозия, като Румъния и Унгария, е доста неадекватно“, категорична беше тя. По думите ѝ няма нищо лошо да се критикува. „Но не и с думите на политическата опозиция. По-лошо е това, което пропагандира – светлото бъдеще и т.н. - все близко до русофилите, но това не е европейска България“, обясни Коларова.

За Радев и тези около него - формацията А-спекто, Русия е идеал и за нея не е имало критика в новогодишната му реч, заяви още тя. Запитана кого нарича „формацията А-спекто“ Коларова обясни, че няма да ги назовава, но самият началник на кабинета на Радев е ключова фигура в този кръг, а друг от тях е неин студент.

На реплика от страна на Мирчев, че не е сериозно да се коментират подобни теми като Доган и А-спекто вместо да се говори за предстоящите събития в Европа и страната, Коларова контрира: „Мишо, подлагаш на сина си, който е острието на БСП“.

"Не знам по-недостойно поведение от това на президента. Вземете словото на кралицата – кратко и неясно, но с ясно послание, така се прави обръщение, не като това на Радев. В момента имаме парламент арена – там се сблъскват. Не е важно кой какво е каже в новогодишното си обръщение, а какво ще кажат хората на изборите", завърши Коларова.  

 


Коментари (2)

сивата котка Какво значи: "кратко и неясно,но с ясно послание"? Сиреч фалшиви празни приказки? Не ми стана ясно,все пак какво е трябвало да каже президента в словото си? Да говори за светлото бъдеще,да похвали другата политическа окраска,да ни тегли по една цветуща по някоя нам роднина или да каже като бай Тодор навремето " да ни е честито новото двехилядо...година?
03.01.2019 13:01 / Отговор
Пешо баламата Коларова мисля це си пълен Миндил и подлизваш неправилните з@дници
04.01.2019 20:13 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още