Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Атака“ и НФСБ бягат от въпроси за проблеми в „Обединени патриоти“

Политика

„Атака“ и НФСБ бягат от въпроси за проблеми в „Обединени патриоти“

Атака и НФСБ бягат от въпроси за проблеми в Обединени патриоти - Tribune.bg
Снимка:

Симеонов твърди, че не става въпрос за власт, а Сидеров отрича да бойкотира коалиционния съвет

От „Атака“ и Националния фронт за спасение на България (НФСБ) упорито избягваха въпроси за третото по ред отсъствие на председателя на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров от коалиционен съвет, както и какви са проблемите на дневен ред в малката коалиция.

Повече от час Волен Сидеров стоя в кабинета на своя съпартиец и заместник-председател на парламента Явор Нотев, за да не застане лице в лице с журналистите, обсадили вратата на кабинета. По пътя към пленарна зала той с мълчание игнорираше поставените му въпроси. Краткият му коментар на въпроса дали бойкотира коалиционния съвет на „Обединени патриоти“ бе, че „някой е заблудил медиите“.

Самият Сидеров поставяше нееднократно на своите партньори въпроса за листата на Евровота, но и тази седмица не е отишъл, за да представи своя вариант. По темата лидерът на „Атака“ посочи само, че не е бил информиран, че ще има политически съвет на коалицията.

В кулоарите на парламента Валери Симеонов също с афект приемаше интереса на медиите по въпроса дали „Атака“ умишлено не бойкотира работата на коалиционния съвет, защото са против той да е съпредседател на парламентарната група на „Обединените патриоти“. Самият Симеонов отказа да коментира въпроса. Той обаче посочи, че няма сам да се предложи за поста, но ако някой от групата го излъчи, е съгласен.

„Не става въпрос за власт. Въпрос на решение на групата“, посочи лидерът на НФСБ.

Относно факта, че депутатите от НФСБ не са обявили, че променят позицията си за снемане на доверието в Сидеров, Симеонов бе лаконичен.

„Не казвайте какво сме направили и какво не сме направили. Повърхностна работа, търсене на елементарни човешки страсти, повърхностни емоции, унизително е и за мен, и за вас. Това е въпрос, който ще го реши групата“, ядоса се Симеонов. Той коментира, че няма как да говори със Сидеров, след като не идва на коалиционен съвет.

Преди време пръв бившият вицепремиер обяви, че напрежение в коалицията възниква заради амбициите на Сидеров да води листата на Патриотите на евроизборите през май месец. Повод за конфликта му с лидера на „Атака“ Волен Сидеров станаха и надписи, които вървяха, докато телевизия "Алфа" не излъчваше редовните си предавания. Нападките към Валери Симеонов бяха, че той е "човек на Сорос в правителството" и че "атакува Православието в разрез с всички църковни канони".

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети