Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атаката в „Ел Периодико“ продължава – пуснаха интервю с… Елена Йончева

Политика

Атаката в „Ел Периодико“ продължава – пуснаха интервю с… Елена Йончева

Атаката в Ел Периодико продължава – пуснаха интервю с… Елена Йончева - Tribune.bg

За ежедневника от години се смята, че е в тесни връзки с руските служи и работи за отделяне на Каталуния от Испания и дестабилизиране на Европа

Каталунското издание „Ел Периодико“ вече има цяла поредица от статии, посветена на България, българския министър-председател Бойко Борисов и „къщата в Барселона“, която той отрича да има.

Бойко Борисов: Вече съм казвал – нямам къща в Барселона

Последната „добавка“ по темата е интервю с Елена Йончева, която заявила, че случаят „представя изключително обезпокояващи факти“. „Обезпокояващите факти“ обаче се припокриват 1:1 с нейно „разследване“ отпреди година, нито дума от което не беше доказана.

Буря в България, нулево внимание в Европа

Иначе „Ел Периодико“ се хвалят, че материалът им за Борисов предизвикал буря в България. Темата наистина има широк отзвук в страната ни, но бомбастичните новини не успяха да пробият в други медии – нито в Испания, нито в Европа. Причината естествено е липсата на достатъчно достоверност, която да бъде подхваната от западната преса.

Ако наистина имаше доказателства за подобен скандал с премиер, нямаше само руската ТАСС да публикува новината на каталунския вестник.

Роящите се статии по темата в „Ел Периодико“ се припокриват с вчерашните думи на премиера, че не става въпрос за единична публикация, а за поръчани цяла серия от материали, които ще излизат няколко дни.

В публикуваното късно снощи интервю с Елена Йончева, тя говори за предполагаемата връзка на премиера с модела Борислава Йовчева. Според евродепутатката испанското правосъдие можело да „даде светлина“ по темата. Тя разказва и как на 20 май 2019 г. изпратила доклад до българския главен прокурор с искане да отвори разследване по същия случай.

„Не получих отговор. Платих висока цена за това“, казва Йончева. А платената от нея „висока цена“ може би е няколкогодишният мандат на висока заплата като евродепутат в Брюксел.

Кои са „Ел Периодико“ и защо са толкова заинтригувани от България?

От каталунска гледна точка България е малка страна на другия край на Европа. С население от около 7,5 млн. души, испанската област едва ли е толкова заинтересована от политическата ситуация в София.

Защо тогава едно от най-големите издания в Барселона може да се интересува от собствеността на една вила на тяхна територия?

Собственикът на имота Александър Чаушев, който е един от шефовете в „Софарма“ заявява, че много българи имат къщи там, а за да се купи имот се прави задълбочен анализ на произхода на средствата.

Собственикът на къщата в Барселона: Испания провери парите ми още когато купувах

„Ел Периодико“ е високотиражен вестник, свързван със руските служби и водената подривна дейност в Каталуния, чиято цел е откъсване на автономната област от територията на Испания. Собственик на ежедневника е Франсиско Хавиер Мол де Мигел, за когото се твърди че е безмилостен бизнесмен, нямащ никакви скрупули откъде получава финансиране за медията си.

Забогатял съвсем млад и без подробна информация по какъв начин, де Мигел беше един от героите в станалите известни по цял свят „Досиета Панама“. За него се твърдеше, че е бил обвързан с пране на пари и укриване на данъци.

Затова и множество антииспански и антиевропейски тези пробиват в „Ел Периодико“, за което открито се твърди, че не отказва капитали с руски произход, превръщайки се в инструмент на хибридната война. Още през 2017 г. беше обявено, че испанските следствени органи разследват евентуална намеса на руските тайни служби в политическите трусове в Каталуния. Целта им била да се дестабилизира страната и целия Европейски съюз.

В разгара на кампанията около референдума властите в страната опитаха да спрат редица просепаратистки сайтове, но опитите им били спрени от „руски шпиони със съдействието на руски хакери“, твърдяха тогава от Мадрид.

Съдружник на де Мигел е Аранзазу Сарасола – фамилия, свързана с колумбийския наркокартел „Меделин“ и трафик на оръжие.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

Елен Йончев Аз пък предполагам,че Елена Йончева е долнопробна пачавра,която прескача от легло на легло и събира мръсни пари за старини.Дано да ги е събрала,че вече старините са на прага...
22.02.2020 13:11 / Отговор
Внимателно поразсъждавах. 2006 г., въпросната Борислава Йовчева е само на 17 години. Тя е ,участвува в първия у нас, конкурс Мис бикини по повод 60 годишнината от създаването на този бански костюм , в Ловеч. Взима първо място, ще представя страната в Китай, където не печели. Бойко Борисов е роден 1959 г., тогава е на 49 години Ако Борислава му е любовница, тя е непълнолетна и трябва да го съдят. Но на 49 г. около него се въртяха толкова "мисирки", че не мога да повярвам той да не предпочете /ако толкова е мечтал за любовница/ някоя по-зряла, по-умна и т.н. жена. Вижте му бившата съпруга. Просто този фейк е тъп .
22.02.2020 14:10 / Отговор
До г-н "Елен Йончев" Здравейте г-н "Йончев". Опитваш се да ровиш в оредялата вълна на г-жа Йончева. Наричаш я пачавра. Не. Пачавра е майка ти, тъй като те е заченала в гъзъ си. Пачавра е жена ти, тъй като освен съседите и други я ебат на поразия, докато ти си биеш чекии. "Йончев", имам усещането , че като едно нищо ще ти разхлабя сфинктерите и ще ти обърна бахура. Ще го изцедя в гъзъ ти като сиромашки шарланик. Хайде повече да не те виждам в този прекрасен сайт.
22.02.2020 17:24 / Отговор
Иво Изобщо не слушам др.милиончева какви простащини бълва!Цялата свита на Бкп много добре си знаят, че власт вече никога няма да видят, евентуално може би само служебен кабинет колкото да се обере всичката пара която ГЕРБ успя да събере с която се вдигат заплати и пенсии!
22.02.2020 17:41 / Отговор
Елен Йончев Когато се говорят врели некипели,боляло а?Отпусни се малко.Много злоба не е здравословно.Относно сексуалните заплахи съм сигурен,че с мекото можеш само да си играеш сам.Пожелавам ти в най-скоро време да ти се отвори възможност да се срещнеш с майка ми.
22.02.2020 18:36 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети