Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ива Митева: Тук проблемът са премиерът и вицепремиерът. Избори не са нужни

Политика

Ива Митева: Тук проблемът са премиерът и вицепремиерът. Избори не са нужни

Ива Митева: Тук проблемът са премиерът и вицепремиерът. Избори не са нужни - Tribune.bg
Снимка:

Имаме проблем с Петков и Василев, но не искаме избори, коментира пред Нова тв депутатът от Итн Ива Митева.

"Избори не са нужни. Те са опасни в този момент. Хората се измориха. Не смятам, че едни избори ще дадат по-добра картина. Парламентът ще бъде по-фрагментиран, а съставянето на правителство - още по-невъзможно", смята Митева.

По думите ѝ трябва да се направи опит за правителство на малцинството, независимо с чий мандат. И припомни, че сега тепърва министрите трябва да подават оставки. Митева, обаче, бе категорична, че депутатите на Слави не биха подкрепили това правителство с оставащите министри. 

"Тук проблемът не са четиримата министри, които подменяме. Тук проблемът са премиерът и вицепремиерът", уточни тя. Идеята е, че ИТ няма да подкрепи отново кабинет с мандат на ПП, но ако мандатът стигне до тях, те биха предложили кабинет на малцинството. 

Във връзка с твърденията, че от ПП са водени разговори с част от ИТН за подкрепа, тя изтъкна, че групата е единна.

"Не смятам, че от нас ще има предатели. Обикновено виждам едни депутати от ПП да ходят да разговарят на последния ред с други депутати от други парламентарни групи. Ако това е водене на разговори - добре", коментира Митева. Според нея бюджет ще има, проблемът е бил само начинът, по който се е направил. 

"Вчера се е случило на МС . Точката влиза без министрите да знаят, при положение, че вечерта има обявен коалиционен съвет", допълни юристката.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп