Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: БСП застава зад ПП, нови избори са неразумни

Политика

Нинова: БСП застава зад ПП, нови избори са неразумни

Нинова: БСП застава зад ПП, нови избори са неразумни - Tribune.bg
Снимка:

„БСП застава зад „Продължаваме промяната“, а нови избори сега са неразумни.“, това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова, след като стана ясно, че ИТН се изтегля от управлението, а премиерът Петков зави, че ще има правителство на малцинството. Решението на столетницата е взето след извънредно заседание на Изпълнителното бюро, представителите на ПГ на БСП и министрите от квотата на партията.

Нинова очерта четири точки, които ще бъдат предложени за гласуване и на Националния съвет, който е свикан на заседание тази неделя.

„За БСП в краткосрочен план е приемането на бюджета. Предложенията на БСП са в тази актуализация. На второ място – избори сега означава хаоус, неизвестност и несигурност. Ние носим отговорността в това управление. Трето – категорично подкрепяме „Продължаваме промяната“за борба с корупцията и ще продължим по този начин. Четвърто - подкрепяме Бойко Рашков като председател на КПКОМПИ.“, обяви лидерът на столетницата.  

По думите на Нинова тази вечер ще се проведе и лидерски коалиционен съвет, „не искам да се ангажирам с нищо преди това.“, заяви тя.  

На въпрос, че ще се разчита на независими депутати, тя попита кой би гласувал „против“ за социалната програма.

Нинова заяви, че до този момент са били дадени 2 млрд. лева на МРРБ и според нея „не е аргументирано да се дават допълнителни над 3 млрд. за пътища.“

Попитана възможно ли е да има друго правителство в рамките на 47-Народно събрание, и колко дълго ще продължи живота самия парламент, тя отговори:  

„Ние сме тук, за да правим политика, не да гадаем за бъдещи събития.“

Нинова е категорична, че левицата се придържа към коалиционното споразумение.

На въпрос дали БСП е против нови избори, защото се притесняват от резултата, тя коментира, че „Предсрочни избори не ни притесняват, но те са нелогични и вредни.“

Нинова обясни, че левицата не е знаела за намеренията Слави Трифонов, но от сутринта се е видяло, че има напрежение между ИТН и ПП.

По темата за Северна Македония Нинова припомни, че едната червена линия на БСП при влизането в коалицията е била именно РСМ, а другата Истанбулската конвенция.

Що се отнася до бъдещото на управлението тя заяви, че предстоят много реформи и промени. Нинова даде и висока оценка на управлението за шест месеца.

На въпрос „Отдъхнахте ли си, че ИТН ги няма.“ Тя отговори шеговито, че с тях даже е било интересно.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати