Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Банов: Ресорът на Мария Габриел в ЕК е огромна гордост за нацията

Политика

Банов: Ресорът на Мария Габриел в ЕК е огромна гордост за нацията

Снимка:

Няма нещо, което да е по-належащо да се разрешава в днешно време, в тази демографска криза, от образованието, културата, науката, младежта, спорта

„Ресорът на Мария Габриел в новата еврокомисия е огромна гордост за нацията. Да имаш комисар в ресор образование, култура, наука, спорт, иновации, младеж – това е огромна гордост за всички нас. Няма нещо, което да е по-обичано в България през всичките й етапи на развитие от тези неща”. Това каза министърът на културата Боил Банов пред NOVA телевизия.

Няма нещо, което да е по-належащо да се разрешава в днешно време, в тази демографска криза, от образованието, културата, науката, младежта, спорта, коментира той. По думите му най-важното е, че можем да се чувстваме горди от този избор на ключов за Европа ресор.

По думите му ресорът е огромен, а парите в него ще се увеличават. „Това е ключов ресор за България и Европа”, категоричен беше той.

Министърът на културата поясни, че през него се финансират проекти като „Еразъм +”, „Творческа Европа”. Киното също се финансирало от там. „Това е най-доброто за България”, заяви още Банов.

„Огромен сектор за наука, проекти. Правителството много залага на БАН, наука, образование“, обясни той. По думите му това е по-лесен достъп до Европа за българските мислещи хора, които са много. 

Според Банов ресорът ще се развива най-много в следващите години.  


Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭ АЛООООУ, БАНОВ СЪМ... ДА ОПРАВИМ ОНИЯ МАНГИ....
13.09.2019 21:02 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още