Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Биографична справка – коя е Даниела Дариткова?

Политика

Биографична справка – коя е Даниела Дариткова?

Биографична справка – коя е Даниела Дариткова? - Tribune.bg
Снимка:

Дама застава начело на парламентарната група на ГЕРБ. Дългогодишен политик, един от пионерите, които са в партията от самото ѝ създаване, лекар с доказана практика.

Какво знаем за Даниела Дариткова?

Родена е на 28 септември 1966 и по образование е Магистър по медицина от Санкт Петербургския медицински педиатричен институт. Специалист по педиатрия и обща медицина. Магистър по Здравен мениджмънт от Медицинския университет в София, става ясно от биографията ѝ, публикувана на официалната страница на ГЕРБ.

Областен ръководител на ЖЕНИ ГЕРБ и общински ръководител на ГЕРБ - Смолян., първоначално става общински съветник в града. Народен представител е от 2009 г. – вече в 4 парламента.

Почти през цялото време председателства ресорната парламентарна комисия по здравеопазване.

Говори английски и руски език.

Майка е на един син.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (11)

Ивайла Страхотен човек и професионалист!
28.03.2019 13:27 / Отговор
Аз Не ви ли е срам да защитавате този изрод,тя дори неможе да се нарече майка.Някъде четох пожелания за нея"Синът и зет да и доведе ,да си има внуче джендър и Норвегия да им го вземе"внася анти семейни закони,а уж била педиатър!Да си стои в болницата,но е алчна за пари и власт
08.11.2019 23:25
Здраве То затова здравеопазването е фалирало. Физкултурникът ще я ръководи здравата.
28.03.2019 14:12 / Отговор
Иван Лекарите, които за дълго време предпочитат политиката пред хуманната професия, за която са се готвили, в България, а и не само тук, будят основателно съмнение относно ценностите и житейските им цели. Вижте състоянието на здравеопазването ни, за което очевидно г-жа Дариткова като дългогодишен председател на ресорната комисия в Народното събрание не носи никаква отговорност. Напротив, оценяват я още по-високо, но у нас постовете се крепят в повечето случаи ота вярността към партията и лидера, а не на сериозни лични възможности и качества. Така си е, ГЕРБ също не може да избяга от славното ни минало като мутант на онази единствена партия, чл. 1 от онази конституция.
29.03.2019 07:23 / Отговор
RalphKap Възстановяване на бани град Омск https://megaremont.pro/chelyabinsk-restavratsiya-vann
19.11.2020 14:47 / Отговор
Друг Иван Абсолютно подкрепям "Аз","Здраве" и "Иван". Да пази Бог да лекуваш себе си или близките при лекар, посветил се на политиката, и то не от чоивечност, а от алчност за власт и пари.
30.11.2020 10:42 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети