Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борис Ячев: И двете представяния за председател на КПКОНПИ бяха сериозни

Политика

Борис Ячев: И двете представяния за председател на КПКОНПИ бяха сериозни

Борис Ячев: И двете представяния за председател на КПКОНПИ бяха сериозни - Tribune.bg
Снимка:

„И двете представяния бяха сериозни, защото и двамата претенденти имат дълъг професионален опит и дълъг юридически стаж“. Това заяви пред БТВ председателят на парламентарната Комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси Борис Ячев. Той анализира изслушването на двамата кандидати за председател на КПКОНПИ - Сотир Цацаров и Симеон Найденов.

Ячев подчерта, че всеки от кандидатите има своите предимства.

„Г-н Цацаров е по-тясно специализиран като главен прокурор един мандат, а преди това се е занимавал с наказателно право - прокуратура и участия в съдебни заседания, а г-н Найденов - в областта на правото и като следовател, и като адвокат - бил е от двете страни на барикадата, както сам се изрази по време на изслушването“, разказа депутатът.

По думите на Ячев освен запознаването на депутатите с концепциите на кандидатите, е било много важно и да се чуят и отговорите на въпросите, поставени от различни неправителствени организации, народни представители и членовете на антикорупционната парламентарна комисия.

По повод обвиненията, че изборът е предрешен, има партийна намеса и липсва състезателност, Борис Ячев подчерта, че процедурата е дала достатъчно време за издигане на различни кандидатури както от неправителствени организации, така и от опозиционни политически сили.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати