Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: България се включва в Инвестиционния фонд към инициативата „Три морета“

Политика

Борисов: България се включва в Инвестиционния фонд към инициативата „Три морета“

Борисов: България се включва в Инвестиционния фонд към инициативата Три морета - Tribune.bg
Снимка:

С 20 милиона евро ще участва България в Инвестиционния фонд към инициативата „Три морета“, в която страната ни е заедно с още 11 европейски държави.

Новината беше съобщена от премиера Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

Инициативата е изключително важна платформа за регионално сътрудничество с фокус върху връзките в търговско-икономическата област и върху създаването на по-голяма свързаност по линията Север-Юг в областта на енергетиката, транспорта, комуникациите, информационните технологии, бизнеса.

„Инвестирайки в „Три морета“, разкриваме огромни възможности за разгръщането на ключови проекти. В този контекст само преди няколко дни българската държава стана собственик на 20% от терминала за втечнен газ край Александруполис в Гърция, което е силен знак за активното изграждане на газопроводите по вертикалата Юг-Север“, заяви Борисов.

„Участието на България в инициативата „Три морета“ е геостратегическо и още по-силно затвърждава важната роля на България в региона. Затова националната координация на формата от българска страна ще бъде на много високо ниво“, категоричен е премиерът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

НАТО И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ПОДКРЕПЯТ ГЕРБ И БОРИСОВ!!! АЛТЕРНАТИВАТА:АЗИАТСКА РУСИЯ И УБИЙЦИТЕ-ВАСИЛ БОЖКОВ, РУМЕН РАДЕВ, СЛАВИ ТРИФОНОВ
02.09.2020 12:41 / Отговор
кесо Борисов, да се правиш на разсеян когато червени метежници искат да окървяват България точно под прозорците на МС и да говориш все едно нищо не се е случило е малодушие. Това позорно снишаване в очакване да мине бурята не ти прави чест. На културни и възпитани европейци като Манфред Вебер можеш да се зъбиш за нищо, а на пощурялата червена и русофилска сган не смееш дума да обелиш!
02.09.2020 12:42 / Отговор
Не може да действа като Лукашенко. Това го искат русофилите-два различни свята:
Варвари и Демократи
02.09.2020 13:25
Тартаковер Като хвалиш мутрата, погледни му лицето. Както каза един коментиращ, можеш да познаеш един филм дали е хубав, като изключиш звука и се опиташ да го разбереш по играта на актьорите. На Боко и Гешев изключиш ли звука и не чуваш лъжите им, веднага ще схванеш че са нищо. Боко вече мирише на политически труп. Действията му, криенето отвсякъде, неявяването пред народа, парламента, медиите, показват приключилия с политиката човек, който вече вижда само неясното си бъдеще.
02.09.2020 13:53 / Отговор
Бубачко Борисов отметна темата с оставката още преди месец. Ако още се намират хора, които не са разбрали, проблемът е техен, мисля. А като гледам алтернативата, Борисов може (ако иска) да бъде пожизнено министър-председател.
02.09.2020 14:22
ПУДЕЛА НА РУМЕН РАДЕВ ПАК СЕ ИЗКАЗВА НЕПОДГОТВЕН. СЪС ЗАЗУБРЯНЕ НА ДЕБЮТИ САМО НЕ СТАВА!
ИМА И МИТЕЛШПИЛ.
А ЕНДШПИЛА Е САМО ЗА ГРОСМАЙСТОРИ-ДЕМОКРАТИ.
02.09.2020 14:33

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати