Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов към Радев: Хареса му да управлява еднолично

Политика

Борисов към Радев: Хареса му да управлява еднолично

Борисов към Радев: Хареса му да управлява еднолично - Tribune.bg
Снимка:

„Той вече трудно прикрива разочарованието си, че има редовно правителство. Някак си му хареса две години и половина еднолично да управлява“. Така коментира в кулоарите на парламента критиката на президента Румен Радев към ГЕРБ и управляващото мнозинство Бойко Борисов.

„Винаги съм си представял, че ролята на президента като институция е като обединяващ“, отвърна на упреците от вчера по отношение на идеята да прекрати концесията на пристанище „Росенец“.

Припомняме, че държавният глава вчера обвини ГЕРБ и ПП-ДБ в популизам и кризисен ПР и обърна внимание, че концесията е дадена по времето на управлението именно на ГЕРБ.

„Ние знаем, правителството не е идеално, ние знаем какви щети нанася това управление на всяка една от партиите, затова дори механизъм или коалиционно споразумение не можем да подпишем, но е безспорен факт, че обществото се успокоява, безспорен факт е, че особено във външнополитически план работим много добре, безспорно е, че с приемането на бюджета и корекциите, които направихме за отбраната, МВР, съдебната отбрана и НОИ, вероизповеданията, вече ще имаме редовен бюджет, приходните агенции да заработят по-добре с МВР в комплект", даде примери Борисов.

Той подчерта, че се стремят да напарвят конституционната реформа до края на годината. Повдигна и темата за избора на главен прокурор и нов ВСС.

„Знаем колко е трудно - диаметрално противоположни партии. Но в същото време конституционната реформа, която възнамеряваме до Нова година да е факт. Възнамеряваме дотогава да са избрани висшите съдебни съвети в различните колегии, да има избран нов главен прокурор. Неща, които от 20 години хората чакат. Така че ще си понесем щетите", увери Борисов. А по-късно добави: "Голямо мъжество проявиха и Христо Иванов, и Кирил Петков, включително и ние, да рискуваме партиите си, за да има редовен кабинет".

Лидерът на ГЕРБ обърна внимание и социологическите изследвания, които показват, че българите не искат нови избори, а търсят стабилност.

„От изследванията обаче виждаме, че хората са търпеливи - по-добро от това не може да се сътвори“, допълни той,

Борисов коментира и назначението на Ивайло Шотев за зам.-министър на икономиката и индустрията. Както Tribune още вчера написа, той също, както Васил Терзиев се оказа наследник на висш кадър от ДС.

„Вчера разбрах за едно назначение в министерството на икономиката и една реставрация на децата на бившата държавна сигурност, за Ивайло Шотев говоря, баща му ми е приятел", заяви той.

Борисов разказа, че бащата на Шотев е бил шеф на Димитровския политически младежки съюз на МВР. Подчерта също, че е разбрал за назначението от медиите.

„Ние не се бъркаме в назначенията на партиите на "Промяната“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети